Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:22:57

Видання "Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіонів" презентували в Чернігові

28.08.2014   07:58Агенцiя

В прес-клубі «Ділове слово» відбулася презентація видання «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіонів».

У виданні представлено результати дослідження, здійсненого групою експертів в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону», що реалізується громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження».

За своєю структурою дослідження складається з трьох розділів: «Угода про асоціацію та посилену зону вільної торгівлі між Україною та ЄС: обґрунтування, витоки, зміст»; «Сільське господарство та розвиток сільських територій»; «Торгівля сільськогосподарськими товарами в рамках створення зони вільної торгівлі». Кожен з параграфів другого й третього розділів містить аналіз ситуації в Україні, в Європейському Союзі та можливі наслідки впливу Угоди про асоціацію на бізнес, домогосподарства та сільські території України. Також представлені регіональні аспекти ситуації у визначеній сфері.

Автори видання – науковці: директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Бойко, представники Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Римма Олексенко та Ганна Сич, доцент кафедри природокористування та техногенної безпеки Чернігівського державного інституту економіки і управління Михайло Селінний розповіли про основні етапи роботи над дослідженням та зупинилися на його ключових висновках.

Зокрема, на думку експертів, основні вигоди, що отримають українські аграрії, стосуються доступу українських товарів на ринки Європейського Союзу, підвищення якості та безпечності харчових продуктів тощо. Водночас, на думку експертів, Україні необхідно допомогти аграріям провести модернізацію та сертифікацію власного виробництва, а також зосередити увагу на подоланні безробіття.

Учасників презентації насамперед цікавили відповіді на питання: чи готові наші виробники до виробництва високоякісної продукції, без використання ГМО? Яка доля чекає на власників домогосподарств? Чи може змінитися структура сільськогосподарського виробництва Чернігівщини у зв’язку з введенням в дію положень Угоди про асоціацію з ЄС?

Презентоване видання буде передано до Національної парламентської бібліотеки України, Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка, розповсюджено серед громадськості Чернігівської та Миколаївської областей.

Електронна версія дослідження також є доступною для ознайомлення за посиланням: http://siver.pp.ua/biblioteka.php
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини