Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:08:08

ТРА "Новий Чернігів" готове до ліцензування на цифровий канал з новою концепцією та ефірною сіткою на 24 години мовлення

30.07.2014   13:15

Про роботу комунального підприємства "Телерадіоагенство "Новий Чернігів" Чернігівської міської ради інформувала заступник генерального директора – головний редактор підприємства Ірина Садчикова.

Телеканал "НОВИЙ ЧЕРНІГІВ" продовжує мовити на аналогових частотах по обласній телемережі з обсягом мовлення 5 годин на добу (ранковий, денний та вечірній блоки), на 85 % території області.

Міське телебачення не має окремого телеканалу на 24 години мовлення (виходить по одній телемережі разом з обласною державною телерадіокомпанією). Проте колектив підприємства прагне зробити години свого ефіру насиченими і цікавими для глядача. Впровадження цифрового мовлення  в Україні та відповідно в області поки суттєво не вплинуло на місцеву аудиторію:  до тих, хто приймає ефірний сигнал ТРА "Новий Чернігів", додається 100 тисяч абонентів кабельних операторів по всій області (половина з них - чернігівський оператор "Основа", 30 тисяч - Прилуки, решта- 20 тисяч абонентів - Ніжин, Бахмач, Варва, Корюківка, смт."Десна" та "Ладан").

Конкурс на цифрові телевізійні частоти, в якому мало брати участь і ТРА "Новий Чернігів", перенесено Національною радою України з питань ТБ і радіомовлення на невідомий термін. І. Садчикова відзначила позитивний факт затвердження у липні 2014 р. нового складу Національної ради із числа відомих медіафахівців.

Найближчою перспективою ТРА "Новий Чернігів" доповідач назвала 24 години мовлення на окремому каналі у цифровій якості. Це вимагатиме від усього колективу перезавантаження ідей, робочого ритму, ефірного продукту.   

Ефір телеканалу "Новий Чернігів" є  жанрово різноманітним:   інтерв'ю, ток-шоу, репортажі, огляди, авторські програми інформаційного, пізнавального, просвітницького, музично-розважального, соціального напрямків. Основний продукт - новини "ФАКТ".  Останні вісім місяців важливість, рейтинг телебачення зросли до рівня 90-х років, коли воно було тільки  започатковано. Картина чернігівських подій стала вкрай необхідною для мешканців міста та області. Нерідко це новини поза жанром і часом, тому що людям необхідно донести всю важливу для них інформацію.  

Сьогодні глядачі чекають  оперативної  інформації  від прикордонників, військових, роз’яснень щодо часткової мобілізації,  допомоги армії, про роботу і оборону стратегічних об’єктів в місті. Останній місяць проводиться тема вимушених переселенців зі сходу.  Більш ґрунтовна   інформація надається і в випусках „Актуально”, „З перших уст”, „Серед тижня”.  У програмах неодноразово брали участь начальник регіонального медіа-центру Міноборони України , начальник прес-служби Чернігівського прикордонного загону, керівники стратегічних об’єктів: «Чернігівводоканал», «Облтеплокомуненерго», «ТехНова», обласний військовий комісар,  директор департаменту соціального захисту населення ОДА та інші.  На користь цієї важливої для населення інформації змінюється сітка мовлення. Часто новини виходили по 30 хвилин.      

Не дивлячись на особливість періоду й значимість новин та інших інформаційних випусків питома вага ефірного часу виділяється й для авторських програм. Це інтерактивний проект у прямому ефірі "Серед тижня" (інтерв'ю з керівником одного з підприємств чи служби міста із дзвінками в студію) на теми благоустрою, житлово-комунального господарства, транспорту, медичного обслуговування,  розвитку туризму, роботи з молоддю, спорту, дозвілля та інше.

Програма  для підлітків та сучасних батьків "Без проблем?" не тільки порушує актуальні питання відпочинку, мовного сленгу, комп'ютерної залежності, першого кохання, а й залучає нових ведучих, учасників проекту, відповідно і нову аудиторію.   

Оновлено медичний проект "Ескулап", котрий  виходить щопонеділка у прямому ефірі і надає можливість глядачеві не тільки дізнатися у лікаря про симптоми, діагностику, лікування певного захворювання, а поставити у прямому ефірі свої запитання.

Помітним проектом стала програма "Сімейна кухня" - зустрічі з відомими в Україні і Чернігові психологами з детальним обговоренням проблем сьогодення (депресії, вміння кохати, посттравматичний синдром, страхи, поняття щастя, психологічні травми, дитячі неврози та інше).

Редакція музичних програм запропонувала новий формат музичного проекту - "Меломан" (щосуботи  ведучий Юрій Тосенко зустрічає в студії місцевих музикантів, композиторів, промоутерів та гастролерів). 

Окрім спортивного щотижневика "Чемпіон" (дайджесту спортивних подій у місті) вийшов новий проект "Діагноз - спортсмен" (зустрічі з відомими чернігівськими спортсменами, тренерами). 

Загалом телерадіоагентство випускає більше 30 проектів. Найвищий рейтинг мають - "ФАКТ-новини", "Невідомий Чернігів" (історичні дослідження), "МедіаКратія" (ток-шоу), "Срібна гривня" (економічна аналітика), "Містечко" (журналістське розслідування).

Не відміняється й початок нового телевізійного сезону — з вересня. Зараз, влітку, іде активна підготовка нових проектів, міжпрограмного продукту, у другій половині серпня почнеться їх активне анонсування. Серед нового — проект „Зустріч через роки...” Випускники шкіл,  вузів діляться своїми спогадами про шкільне та позакласне життя, порівнюють його із сучасними школою, містом, традиціями.

Ситуація в країні вплинула не лише на ефірне наповнення, інформаційну політику каналу, а й на фінансове становище — значно скоротилися надходження від реклами, виготовлення телевізійного продукту на замовлення.

Особлива увага  у новому сезоні приділятиметься сайту телеканалу NEWCH.TV.  Планується більш оперативне розміщення інформаційних матеріалів про події в місті. Збільшиться  кількість матеріалів, частково зміниться і форма їх подачі.

Колектив готовий до ліцензування на цифровий канал з новою концепцією та ефірною сіткою на 24 години мовлення. Це  відкриє нові можливості як для творчості телевізійників, так і чернігівської аудиторії.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини