Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:49:20

У Чернігові видано книгу "Полтавський полк"

10.06.2014   07:40Агенцiя

У назві цієї інформації все правильно. Щойно у Чернігові у відомому видавництві «Десна Поліграф» надруковано двохтомну монографію Володимира Кривошея «Українське козацтво в національній пам’яті. Полтавський полк».

Відомий український дослідник ранньомодерної історії України, засновник напряму історичної науки у незалежній Україні і фахівець з персонального складу та генеалогії українського козацтва, доктор історичних наук, після видання «Чернігівського полку» зробив наступний важливий крок пізнання українського козацтва в усіх регіонах країни.

Монографія Володимира Кривошеї є спробою представити історію населених пунктів та родоводи головних представників різних соціальних ідентичностей Полтавщини козацької доби.

Дослідження здійснене на матеріалах Полтавського полку. Це один із чотирьох полків південно-східної групи, який не належав до корінних козацьких полків зразку 1625 року. Він виник внаслідок поширення козацтва на південний схід на терени східніше «держави» Вишневецьких Лубен, куди прямували «випищики», поверталися «чугуївці». Загалом групувався близький до Запоріжжя козацький елемент, який виконав нелегку функцію колонізації.

Науково-довідкове видання розраховане на науковців, краєзнавців, широке коло читачів, не байдужих до нашого минулого.

Замовити і придбати книгу можна на міжнародному генеалогічному форумі Geneo-Генео: http://forum.genoua.name/viewtopic.php?id=154

У планах відомого вченого серед іншого є видання таких наукових досліджень про Ніжинський та Прилуцький полки.


http://upi.org.ua/news/u_chernigovi_vidano_knigu_poltavskij_polk/2014-06-09-19730
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.