Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:57:40

Фотовиставка "Майдан - Дорога до свободи": Київ - Чернігів - Гданськ

20.05.2014   08:30Агенцiя

З Чернігова, міста, де сходяться кордони України, Білорусії та Росії, з одного з найстаріших міст Київської Русі, приїжджають в червні на Помор'я дванадцять фотографів, фоторепортерів та адміністраторів Інтернет-сайтів.

Вони представлять свої фотороботи, в тому числі з Київського Майдану. Виставка відбудеться в історичному місці - залі Гданської судноверфі.

- Ми хочемо побудувати міст між Гданськом і Києвом. Показати нашу солідарність. Поляки мало знають про свого сусіда. Щоб це змінилося, щоб Польща і Україна могли краще зрозуміти один одного, ми звернулися з проханням підтримати проект до самоуправлінських владі Помор'я та Троеграддя - говорить Геннадій Єршов, уродженець України, польський художник-скульптор, автор багатьох творів, у тому числі пам'ятника пралату Генріху Янковському.

Гості з Чернігова представлять свої фотороботи: портрети, пам'ятники архітектури, в тому числі чудові церкви серед яких П'ятницька церква, яка входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (у часи розквіту Київської Русі Чернігів був великим релігійним центром).

Важливим елементом виставки буде колекція документальних фотографій, що показують драматичні події Київського Майдану.

- Я хочу показати красу і своєрідність української землі. Запрошую фотографів з Гданська, Гдині та всіх жителів Троеграддя - додає Єршов.

Виставка в залі судоверфі буде відкрита 4 червня 2014 - у річницю перших частково вільних виборів у Польщі .

- Я займаюся популяризацією мистецтва. Хочу наочно показати молодим людям, що можна стати успішним. Я починав в Польщі з нуля, оскільки багато польської молоді зараз на Заході, - говорить Єршов, який з 2001 року живе в Гданську.

Нагадаємо, Геннадій Єршов є випускником скульптурній майстерні Георгія Гусіда в Києві та Львівського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва, де навчався у проф. Еммануїла Миська. Геннадій - член Спілки художників України та Спілки польських художників, які займаються образотворчим мистецтвом.

Шило Олександр

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини