Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:26:09

У Батурині на світлині проявився силует Мотрі Кочубеївни. ФОТО

19.05.2014   13:07Агенцiя

Природа Батурина в різні часи вражала своєю красою і загадковістю, як мандрівників, так і місцеве населення. Особливо містечко неперевершено гарне навесні, коли Батурин потопає у бузковому цвіті.

Початок весни, коли природа пробуджується від зимового сну і своїм буйним цвітом підтверджує те, що життя триває, є найсприятливішим періодом для прогулянок на природі. 5 травня був погожий весняний день. По обіді місцеві дівчата-підлітки поряд з Кочубеївським парком, милувалися чарівним бузком. Виламавши по гілочці вирішили зробити фото на згадку. Вже вдома, коли розглядали знімки, на одному їх зацікавила незвичайна біла пляма. Збільшивши фото на комп’ютері, дівчата були вражені побаченим! Тією білою плямою виявився загадковий жіночий силует, який дивився їм в слід.

То хто ж ця загадкова пані на фото? Випадковий персонаж на світлині, ця загадкова панночка, одягнена в вишукане весільне вбрання минулих століть. Це ж Мотря!!! Авжеж вона! І відразу ж ціла низка аргументів на користь цієї версії - вона з’явилась поряд з батьківським будинком, серед бузку, у весільному вбранні. Відомо, що Василь Леонтійович Кочубей, дуже любив свою молодшу доньку. І щоб потішити улюбленицю, він вирішив поряд зі своєю оселею зробити ставок, навколо якого висадили запашні кущі бузку. Серед такої краси виростала молода Кочубеївна. Цією ж бузковою алеєю вона ходила на романтичні побачення до славного гетьмана Івана Мазепи.

На Чернігівщині побутувало безліч переказів та легенд про Мотрю, за однією з яких, привид красуні розгулював чернігівським валом. Але це вперше, коли Мотрона погодилася на те, щоб її побачив широкий загал саме в Батурині.

У житті людей час від часу відбуваються події, яким не завжди можна знайти логічне пояснення. В глибині своєї підсвідомості кожен із нас вірить, що душі померлих іноді перебувають серед нас. Можливо це якийсь не зовсім зрозумілий для нас сигнал чи попередження від предків? Наразі невідомо, випадково чи навмисне потрапила ця загадкова наречена в об’єктив фотокамери, але сподіваємось і віримо в те, що це добрий знак для всіх нас, адже вбрання на ній було біле і нічим не заплямоване. На жаль, автор не компетентний в питаннях аномальних явищ, тому до дискусії запрошуються фахівці в даній галузі науки.

Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини