Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:28:08

Книжково-ілюстративна експозиція "Велика Вітчизняна війна: 1941-1945рр."

09.05.2014   08:13Агенцiя

… Історія нагадує, історія вчить і застерігає… А пам'ять повертає нас у минуле заради майбутнього…

22 червня 2014 року виповнюється 69 років від початку найбільшої і найкривавішої із усіх війн людства - Великої Вітчизняної. 

Період Великої Вітчизняної війни – це одна з героїчних і в той же час трагічних незабутніх сторінок нашого народу. Сльози матерів та сестер, плач дітей не оминули жодної родини. Для когось Велика Вітчизняна війна - це вже далека історія. Комусь та історія вже ніби не й потрібна. Але тільки не для учасників тих вогняних років. І тепер, коли від Дня Великої Перемоги нас відділяють 69 років, багато хто ще й ще раз перегортає пожовклі аркушики своїх фронтових листів, листів своїх рідних, спогадів, щоденників своїх побратимів, історичних досліджень, наукових монографій.

Події воєнних років висвітлює книжково-ілюстративна експозиція
«Велика Вітчизняна війна: 1941-1945рр.», організована у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка, яка складає 4 розділи:

1. І ось прийшов, і ось настав цей світлий день-день Перемоги.
2. Маловідомі сторінки історії.
3. Чернігівщина в роки війни.
4. Уклін живим, загиблим слава.

Виставка пропонує глядачам не тільки сучасні видання, але й книги видані в 1943-1945 роках. Ці книги є цінністю та гордістю нашої бібліотеки. А саме:
- «Хронологічний довідник про тимчасову окупацію німецько-фашистськими загарбниками населених пунктів Чернігівської області і визволення їх Червоною Армією» (1941-1945рр.);
- «Щоденник Героя Радянського Союзу М.Попудренка» (23 серпня 1941р.-19 січня 1943р.);
- «Битва за Дніпро», автором якої є генерал-майор Ф.Ісаєв;
- «Партизани Брянських лісів» - автори П.Крайнов та І.Плахтин;
- «От Путівля до Карпат» С.Ковпака та багато інших.
Із пожовклих сторінок даних видань спливають події тих незабутніх днів: дорогі обличчя синів, дочок, однополчан та тернистий шлях довгих фронтових доріг.

Книжково-ілюстративна виставка представлена для загального кола користувачів. Це лише невелика частина літератури про Велику Вітчизняну війну, яка зберігається в фондах обласної бібліотеки.


http://www.cult.gov.ua/news/knizhkovo_iljustrativna_ekspozicija_velika_vitchiznjana_vijna_1941_1945rr/2014-05-09-5116

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини