Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:46:09

Молодіжний театр відзначився на "Театральній весні 2014" у місті Кременчук

16.04.2014   08:07Агенцiя

Вистава «Стільці» молодого режисера Євгенія Сидоренко була представлена на фестивалі «Театральній весні 2014».

До Міжнародного дня театру у Кременчук з’їхалися театри з різних міст України, а саме театри: «Аскал», Кременчуцький Троїцький театр, «Міст», «Райдо», «Настоящее» і Чернігівський молодіжний театр. Які головні цілі і завдання « Театральної весни », розповів нам головний організатор цього заходу, Ситник Сергій Михайлович. 

«Кременчук має багаті театральні традиції. Особливо сильні вони були до Великої вітчизняної війни, у місті існувало 4 театри і стаціонарний цирк. Після все тримається на якісному самодіяльному театрі і гастролюючих колективах різного рівня. "Театральна весна" спрямована на відродження театрального мистецтва в нашому місті».

Як пройшло знайомство з чернігівськими акторами Покровським Романом , Юлією Матросової і молодим режисером Євгеном Сидоренко?

«Було приємно, що географія нашого "мистецького заходу" розширюється. Київ, Хмельницький, Полтава, Олександрія, ось тепер ще й Чернігів. Ми відчули себе добрими друзями».

Глядачі залишилися задоволені після знайомством з Чернігівським театром?

«Стільці» показали кременчужанам інший театр, більш глибокий, душевний, може бути несподіваний для рамок п'єси абсурду. Це був позитивний експеримент чернігівського театру над кременчуцьким глядачем. Він закінчився успішно, адже кременчужани чекають нових зустрічей з улюбленим театром».

Чи виправдала вистава ваші очікування?

«Оскільки в рамках " Театральній весни" це виступ першого професійного театру (у палаці , на великій сцені, постійно проходять гастрольні виступи театрів України, російських антреприз, у нас свій досвід творчої співпраці з німецьким театром "ВААL НОВО") - ми дійсно чекали чіткої професійної, глибокої гри. Мала сцена - це завжди пошук, експеримент. Що ми і отримали, чому і раді».

Що б ви хотіли побажати чернігівському театру?

«Театр може процвітати тільки в мирний час. Тому і бажаємо нашим друзям, як і всім чернігівцям МИРУ! В іншому Чернігівський Молодіжний Театр іде своїм творчим шляхом, який виділяє його як своєрідний, сміливий, цікавий глядачеві колектив».


Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.