Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:16:25

Триває підготовка до відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка

21.03.2014   08:10

20 березня в облдержадміністрації пройшло засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 120-річчя від дня народження Олександра Довженка, яке провів співголова комітету, голова обласної ради Микола Звєрєв.

Члени оргкомітету проаналізували стан підготовки завдань та окреслити першочергові напрямки подальшої роботи.

Про роботу, яка ведеться в області у напрямку підготовки до ювілею, поїнформував директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Сергій Мойсієнко.

Так, вже здійснені заходи щодо приведення до належного стану під'їзних доріг до смт Сосниця; виготовлена проектно-кошторисна документація по розширенню площ Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка; складено тематико-експозиційний план майбутньої експозиції музею; виготовлено перекидний календар «Довженківські місця» та путівник по Сосниччині «Довженковими стежками»; Сосницький літературно-меморіальний музей О.П. Довженка взяв участь у створенні документального фільму «Мислитель і поет» (студія «Глас», фільм вийшов на екрани у січні 2014 року); Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації спільно з місцевими ЗМІ проводиться робота з надання інформаційної підтримки та висвітлення заходів зі вшанування пам'яті О.П.Довженка тощо.

Як зазначив Микола Звєрєв, навіть в умовах обмеженого фінансування треба зробити все можливе для того, щоб гідно, на найвищому рівні відзначити ювілей нашого славетного земляка.

Також співголова оргкомітету акцентував увагу на синхронізації дій всіх гілок влади та безумовному виконанні поставлених завдань.

Усі пропозиції та доповнення до Плану заходів будуть враховані, а Зведений План заходів найближчим часом буде подано на затвердження співголовам Організаційного комітету.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини