Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:19:48

У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося вручення премії ім. Л.Глібова

18.03.2014   13:57Агенцiя

Літературна спілка «Чернігів» та журнал «Літературний Чернігів» назвали лауреатів премії імені нашого земляка Леоніда Глібова.

Письменник Михайло Ткач вручив їм почесні дипломи.
Отже, журі літературної премії в номінації «Поезія» удостоїло звання лауреата поетесу з Бахмача Валентину Михайленко за поетичну книгу „ Маленька дівчинка на острові весни..."
Лауреатом у номінації «Проза» став письменник Іван Корсак (м. Луцьк) - за високохудожні патріотичні романи на історичну тематику, що вишли в останні роки. Дослідник доби козацтва, відомий журналіст Сергій Павленко (Чернігів) став лауреатом у номінації «Краєзнавство» за книгу «Мікротопоніми. Чернігів – Сіверщина».

А капела бандуристів ім. Остапа Вересая обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. (художній керівник заслужена артистка України Раїса Борщ, хормейстер - заслужений працівник культури України Микола Борщ (м. Чернігів) стала лауреатом у номінації „Мистецтво" за збереження музичної спадщини, традицій українського народу, популяризацію та високохудожнє виконання народних пісень.

У номінації «Благодійна та громадська діяльність» фотожурналісти Ігор Волосянкін та Мар’яна Харді стали лауреатами премії за активну громадську позицію та фотопубліцистику з гарячих точок Євромайдану.

Лауреати одержали дипломи у завжди гостинному осередку української культури Чернігова – музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Перед присутніми виступила капела бандуристів ім. Остапа Вересая. Учасники дійства переглянули фотороботи лауреатів.
Премію Леоніда Глібова заснували у 2002 році Літературна спілка „Чернігів" та журнал „Літературний Чернігів". Вона присуджується авторам за кращі твори, видані не пізніше як за три попередні роки, в день народження Леніда Глібова.

Музей-заповідник ім.Коцюбинського

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини