Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:24:31

У Чернігові продовжується голосування за героїв міста у проекті "Слава Чернігова"

12.03.2014   12:35Агенцiя

Чернігівська земля - край з тисячолітньою історією.

Лондон, Париж, Берлін - ці європейські столиці колись були маленькими селами у порівнянні з Черніговом часів Русі.
Кордони наших земель простягалися від північних лісів Мурома та Рязані аж до Чорного моря. Чернігівським князям платила данину могутня Візантійська імперія. Це ми захистили Європу від татаро-монгольської навали!

Наші полковники та козацька старшина були не тільки вояками і полководцями, але й мудрими державними діячами, щедрими меценатами.
В руїнах і вогні страшної світової війни наші герої самовіддано йшли на безсмертний подвиг.
Ми маємо своїх святих, маємо унікальні пам'ятки культури та архітектури. Наші собори, та монастирі одні з найдавніших на планеті.Чернігівська земля щедра на талановитих людей.

Уявіть собі, не рідко від слова та справ наших земляків залежала доля народів на цілому континенті!
Тут жили і творили люди! Їхній вік був часто коротким, але сповненим героїзмом. Але чи знаємо ми про них? Чи пишаємося ми величчю нашої історії?
Нехай своє слово скажуть чернігівці!

Нагадаємо, героїв обиратимуть у кілька етапів. Телеканал «Дитинець» вже оприлюднив свій список осіб, які приносили славу нашому краю. Кожен може доповнити цей перелік іменами людей, яких вважають гідними, але не знайшли їх у списку. Для цього можна заповнити форму на сайті webtv.net.ua (зараз ця функція у стадії розробки), надіслати лист на адресу slava@osnova.tv, зателефонувати (624-862)  або надіслати смс (093 265 08 87).

Цей етап триватиме кілька тижнів і наприкінці березня Наглядова рада телепроекту підведе риску - глядачі дізнаються сотню претендентів. Про кожного з них розкажуть в ефірі телеканалу, відбудеться кілька обговорень цих людей та їх ролі в історії нашого краю. До кінця травня триватиме народне голосування, в результаті якого чернігівці оберуть з сотні дванадцять достойників, які стануть фіналістами проекту.

Про кожного з них буде знято фільм і восени розпочнеться другий етап проекту. В результаті обговорення та голосування чернігівці визначать ОДНОГО переможця телепроекту «Слава Чернігова».

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини