Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:42:57

Презентація авторської ляльки у Корюківці. ФОТО

15.01.2014   12:06Агенцiя

Казка власноруч - Поспішіть! Лише до 19 січня у Корюківському районному історичному музеї діятиме виставка декоративної авторської ляльки корюківчанки Марини Шикалової

Коли дивишся на творіння рук Марини Шикалової, не віриться, що її захопленню трохи більше року – з такою майстерністю і професіоналізмом виготовлена кожна робота. За цей час майстриня втілила у життя кілька сотень своїх мрій і фантазій, створивши таку красу і казку, що словами не передати. Це треба просто побачити!
 
Усьому, що вона сьогодні вміє, Марина завдячує своїй бабусі Ользі Семенівні Макаренко. Це вона навчила онучку різному рукоділлю. Тож у доросле життя Марина пішла, уміючи робити усіляку жіночу роботу: шити, в’язати, вишивати… З роками Марина лише відточувала свою майстерність, а згодом знайшла застосування різноманітним технікам у єдиній справі – почала шити ляльки.

Ви дуже помилятиметесь, якщо таке заняття вам на мить здасться дитячим. Лише людина з багатим внутрішнім світом і тонким відчуттям прекрасного може творити такі шедеври. Звісно, багато Марининих ляльок родом з дитинства, але немало персонажів і з дорослого життя. Є декілька прототипів реальних людей, корюківчан, які майстриня виготовляє на замовлення за наданими фотографіями. Відвідувачі музею підмітили навіть деяку схожість окремих ляльок з їхньою «мамою» - Мариною Віталіївною.

Її захоплення - надзвичайно тонка робота, яка потребує придбання багатьох матеріалів і займає весь вільний час, - приносить рукодільниці велике задоволення. Вона бачить незвичайне у звичному, вміє створити цілі сюжети з якоїсь однієї непримітної детальки, на яку б більшість інших просто не звернула увагу. Марина має багато планів і задумів у своїй творчій праці. Натхнення їй!

Маяк

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини