Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:42:03

Івасик-Телесик в Чернігівському театрі ляльок

25.11.2013   15:38Агенцiя

23 та 24 листопада Чернігівський обласний театр ляльок ім. Олександра Довженка презентував глядачам прем’єру, вже другу в новому сезоні, і до того ж справжній казковий хіт - «Івасик-Телесик».

Казкова історія про хлопчика, що з’явився на світ з деревинки, тішила і супроводжувала дитинство не одного покоління маленьких українців. Вона ж і надихнула відомого українського поета Олександра Олеся до написання драматичної казки.

Чернігівські лялькарі втретє звертається до творчості Олександра Олеся – в 2004 році у репертуарі театру з’явилася вистава для найменшеньких «Котик, Півник та Лисичка» за його п’єсою, в 2011 – «Бабусині пригоди» і ось тепер – «Івасик-Телесик».

Незмінно, над цими виставами працював творчий дует у складі режисера-постановника засл. артиста України Віталія Гольцова і сценографа Василя Виходцевського. В роботі над «Телесиком» до них ще приєдналася і талановитий художник – лялькар Тетяна Виходцевська.

Казковий сюжет перед глядачами розігрують три актриси (Олена Денисенко, Вікторія Язичян та Марина Лахно), вплітаючи в нього елементи обрядового дійства зустрічі Весни, життєдайна сила якої перетворює «мертву» деревинку в живого хлопчика. І як не лютує лиходійка Відьма-Зима, до яких хитрощів не вдається – не перемогти їй Весну, не згубити Телесика, бо цій історії, як і має бути у казці, є щасливий порятунок і щасливий кінець.


Завідуюча літературною частиною театру Мирослава Губар

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини