Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:30:29

Військові музики залишаються і готують нові сюрпризи

14.11.2013   08:16

Військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України, який дислокується у Чернігові, продовжить тішити усіх своєю творчістю.

Рішенням керівництва Міноборони колектив, який вважається одним з кращих військових оркестрів України та має перемоги на численних міжнародних фестивалях, підлягав розформуванню до 31 жовтня цього року. Та нещодавно армійське начальство змінило свою думку. Згідно з новою директивою, скороченню підлягає лише частина особового складу, а військово-музичний центр продовжить свою роботу.

- Завдяки роботі і  здоровому глузду наших командувачів  щодо перспектив Збройних Сил прийнято документ. Наш центр, як і всі Збройні Сили скорочують, але залишають приблизно половину складу. Для нас головне, що зберігається оркестр – наше ядро. У невеликому складі буде важко, але нам треба виконувати ті задачі, які перед нами поставлені,- розповів начальник, художній керівник військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, Заслужений артист України, підполковник Олександр Шевчук.

Реформування буде проходити  протягом двох місяців і, в кінці  грудня, військові музики повинні переформатуватися у новий склад.

Але й у цих умовах колектив готує для своїх шанувальників  сюрпризи. Духовий оркестр ВМЦ  репетирує нову багатожанрову концертну  програму, де буде представлено дещо забутий  публікою вальс, справжній марш, музику з кінофільмів та багато іншого. Також, до Дня святого Валентина, центр розробляє шоу-програму під робочою назвою «Зимові ігри». З нею військовики виступатимуть у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.

 
Довідково: Очолюваний підполковником Шевчуком колектив веде активну службову та концертну діяльність: обслуговує офіційні церемоніали на державному рівні, бере участь у військових парадах на Хрещатику, покладанні квітів, зустрічей та проводжань закордонних державних делегацій, виступає з концертами на військових полігонах під час навчань тощо. За час свого існування військово-музичним центром проведено понад 1000 концертно-стройових заходів у військових частинах гарнізонів Збройних Сил України та в цивільних організаціях. Артисти та музиканти центру брали участь майже у 25 міжнародних фестивалях, програмах, концертах Європи та Росії представляючи українське мистецтво на міжнародній арені: м. Кромержиж (Чехія); м. Штудгарт, Меммінген, Брауншвейг, Зіген, Оберхаузен (Німеччина); м. Санкт-Петербург (Росія); м. Жіве, Сен-Кантен, Шалон-сюр-Саон (Франція).

Робота центру спрямована на створення цікавих  масштабних проектів та шоу-програм, які  підтримують розвиток національних військово-патріотичних традицій та підвищують імідж військової служби серед населення України.

У вересні 2009 р. було започатковано  та на сьогодні продовжується рекламно-агітаційний  проект центру, спільно з Чернігівським  міським військкоматом - «День призовника «Час нових героїв», мета якого полягає в ефективному поширенні серед молоді інформації про службу у Збройних Силах України, донесенні до школярів об'єктивних відомостей про навчання, службу і побут військовослужбовців. В останні роки проект розширив свої кордони і проводиться не лише у місті, а й охоплює віддалені населені пункти Чернігівського району.

Також центр ініціював  унікальний дитячий проект «Армія - дітям» у рамках якого, спільно з  військовими музикантами Росії, глядачам було представлено шоу-програму «Волинка-Блюз» за участю заслуженого артиста Росії - Веніаміна Мясоєдова. На початку 2008 p., у рамках цього ж проекту, у Чернігові відбулася прем’єра першого в Україні дитячого мюзиклу «Великий малюк Гулівер», харківського композитора Володимира Птушкіна. Прем’єру подарували - дітям військовослужбовців, дітям-сиротам та інвалідам. Продовжуючи проектні заходи військово-музичний центр виступив організатором Міжнародного дитячого конкурсу-фестивалю ім. Ревуцького. У ньому брали участь юні таланти з України, Росії, Великобританії та Німеччині. І завершальним етапом проекту, що у грудні 2009 p., відбувся Відкритий юнацький фестиваль «Квітка миру», який сприяє популяризації українського національного та кращих зразків світового музичного мистецтва із залученням до цієї діяльності кращих дитячих виконавчих колективів з різних країн світу, налагодженню і подальшому поглибленню творчих зв’язків між ними, підвищенню ролі і внеску Сухопутних військ Збройних Сил України в підтримці та розвитку міжнародного співробітництва. Фестиваль розпочав свою творчу біографію представленням молодих виконавців з різних куточків Європи. Надзвичайно символічно, що в наш час саме військові протягують руку молодим юнакам та дівчатам, відкривають майбутніх особистостей.

Традиційними  стали і спільні заходи військових митців (музик) та Міністерства культури України. Щорічно та базі центру проводиться  Міжнародний гітарний фестиваль. Цікаво, що саме військовий колектив, камерний хор центру, спілка композиторів України  свого часу запросила до участі у Міжнародному фестивалі «Musik Fest-2008» у Києві. Саме колектив хору під керівництвом головного хормейстера, заслуженої артистки України, працівника Збройних Сил України - Марини Гончаренко - посів почесне друге місце та отримав звання лауреата в номінації «Професійні колективи» на Міжнародному фестивалі церковної музики «Хайнувка - 2009», який відбувся в Республіці Польща. У фестивалі брали участь 23 музичних колективи з Естонії, Литви, Росії, Польщі, Татарстану, Молдови, Німеччини, Болгарії, Румунії, Словаччини, Угорщини та України. Вперше за всю історію фестивалю в найпрестижнішій категорії - «професійні колективи» - виступали військові хористи з Чернігова.

Секрет успіхів  центру - високопрофесійні творчі кадри, які віддані своїй справі і незалежно від того, де виступають військові музиканти: у військових частинах, на громадських заходах чи міжнародних фестивалях, всюди вони викликають почуття гордості за країну, за її Збройні Сили.


 
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини