Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:16:48

У Чернігові відбулася презентація книги історика Віктора Моренця «Земля, полита кров’ю». ФОТОрепортаж

09.11.2013   13:42Агенцiя

У книзі розповідається про повстанський рух на півдні Чернігівської області 1919–1923 рр.

Також на огляд присутніх представили книгу «Ічнянці в армії УНР». В книзі зібрано штрихи до літопису боротьби українців проти російської окупації у першому десятиріччі після большевицького перевороту 1917 року. Видання Віктор Моренець створив разом із дослідником Віталієм Шевченко.

Зустріч відбулася в приміщенні Навчально-методичного центру профспілок. На презентацію зібралися журналісти, краєзнавці, політичні та громадські діячі Чернігова.

 

Автора книги містянам представив народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на Чернігівщині Руслан Марцінків. Він зауважив: «"Земля, полита кров'ю" – це книга про нашу історичну справедливість, про національно-визвольну боротьбу на Чернігівщині. Цієї книги дуже боїться теперішня влада. Ми зробимо все для того, аби її представити в кожному селі та населеному пункті области. Необхідно донести історичну правду про минуле повстанців,про викорінення українців із Чернігівщини».

  

Восени 2012 року Віктор Моренець вже презентував в Чернігові свою попередню книгу "Земляки Миколи Міхновського в боротьбі за українську державність", яка розповідає про життєвий і бойовий шлях старшин і козаків Армії Української Народної Республіки – вихідців із Прилук та Прилуцького повіту (тоді ще Полтавської губернії).

В.о. голови Деснянської районної організації ВО "Свобода" в м. Чернігові Євген Малецький у своїй промові зауважив, що краєзнавчі дослідження Віктора Моренця спонукають людей шукати своє коріння та вибивають цеглини з фундаменту споруди наклепів і брехні, яку спорудила совєцька влада над українською історією.

 

Про створення та зміст книги розповів її автор – краєзнавець Віктор Моренець, представивши на проєкторі знімки документів і світлин з книги. Дослідник поділився інформацією про особливості роботи в архівах.

Наостанок Віктор Моренець подякував тим, хто долучився до створення книги "Земля, полита кров'ю", та дав відповіді на запитання слухачів.

 

 

 

За інформацією прес-служби Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»
ФОТО ВІТАЛІЙ КОПА

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини