Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:46:17

Молодіжний театр відсвяткував 25-річчя вистави "Про Федота-стрільця..."

22.10.2013   10:11Агенцiя

5 жовтня Молодіжний театр святкував чвертьвіковий ювілей відтоді, як відбулася прем’єра вистави за п’єсою-казкою письменника та актора московського театру на Таганці Леоніда Філатова «Про Федота-стрільця…».

У «Федота» цікава доля. За чверть століття існування вистави з нею прощалися декілька разів. Гадали, Олександр Максяков та Тетяна Тушич поїхали, - прощавай, Федоте.

Аж ні, глядачі питали. Навіть вимагали. І тоді почалися, як-то кажуть на театрі «вводи». Роль Генерала замість Олега Шпака, що пішов з театру у журналістські  простори, став грати Олексій Биш, роль Царя доручили Роману Покровському, а Царівни – Руслані Остапко. Послом та Голосом спочатку був  Володимир Банюк, який ще з перших  днів існування вистави її недолюблював, так само як і свою роль в ній, тому протягом подій був змінений на Олексія  Щевельова,тепер артиста театру імені Шевченка, а Льошу, в свою чергу замінили Миколою Бічуком. Із незмінних виконавців залишились Валентин Макар (Федот), Тетяна Салдецька (Маруся), Любов Веселова (Баба Яга) та Юлія Матросова (Нянька).

У такому складі й відзначили  25-річчя «Федота-стрільця». Та ще й «забацали» акторський капусник з пиріжками. Здавалося б, час вистави сплинув,  музика постаріла, та й монтувальники сцени, вони ж актори театру, не люблять кожного разу перебудовувати залу… Але завжди є справедлива та вірна фраза у самій  виставі: «Мы не жалуем Федота, а народ – наоборот».

Текст і фото Алла Пушкіна

Відео http://fotofokusnik.narod.ru

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.