Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:45:54

Військові відзначили міжнародний день музики

01.10.2013   16:47

Сьогодні колектив військового оркестру 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту відзначив Міжнародний день музики. Це свято було засноване 1 жовтня 1975 року за рішенням ЮНЕСКО. І одним з ініціаторів його установлення був один з найзначніших композиторів 20 століття композитор Дмитро Шостакович.

Зі святом військовий оркестр на чолі з його керівником підполковником Миколою Смалем особисто привітав начальник центру полковник Степан Гута. Він побажав оркестрантам подальших творчих успіхів і відзначив кращих за зразкове виконання своїх обов’язків подяками, грамотами, преміями, цінними подарунками, а також вручив погони військовослужбовцями з нагоди присвоєння їм чергових військових звань.
 
Продовження славетних традицій своїх попередників та здобуття нових вершин музичного олімпу побажав музикантам колишній начальник оркестру – диригент 8-го окремого залізничного полку майор у відставці Валентин Олександрович Мязь, який 20 років, з 1969 по 1989 роки, очолював полковий військовий оркестр. Й нині Валентин Мязь постійно бере активну участь в житті навчального центру і його оркестру, сприяє підвищенню професіоналізму музикантів, адже оркестр це чимала сторінка його життя, тим паче, що очолює його учень Валентина Олександровича – Микола Смаль, якому він свого часу дав путівку в творче життя.
 
Також з вітальним словом до військових музик звернувся священик Храму всіх святих протоієрей Володимир, який, до речі, строкову службу свого часу проходив у військовому оркестрі залізничного полку в Чернігові. Протоієрей Володимир помолився за музикантів, благословив на бездоганне виконання ратної служби, підтримання високого бойового духу військовослужбовців і побажав їм міцного здоров’я, сімейного благополуччя і божої ласки. Священик подарував кожному з музикантів іконки з молитвами, військовому колективу – ікону святого Іоанна, а Валентину Мязю – Миколи Чудотворця.
 
На завершення урочистостей військовий оркестр на плацу центру виконав для гостей уривок з «Урочистої увертюри 1812 рік» Петра Ілліча Чайковського в оригіналі з використанням гармати зразка 1882 року. Саме цей уривок буде фінальною частиною дефіле чернігівських військових музик на Міжнародному  фестивалі духових оркестрів «Мюзик-парад – 2014» у Німеччині, запрошення на який колектив вже отримав. В листі від німецької сторони, зокрема, зазначалося, що музичний колектив навчального центру визнаний кращим військовим оркестром фестивалю «Мюзик-парад – 2013» за підсумками півторамісячного турне у 25 містах держави від Саартбрюкена до Берліна.
 
Музики беру участь в міжнародних фестивалях не вперше. В їхньому заліку турне по залізничних частинах Збройних Сил Республіки Білорусь, чудові виступи під час щорічних фестивалів «Сурми Конституції» в Сумах, а також тріумф під час виступу позаминулого року в Німеччині, коли музиканти центру були визнані кращими серед колективів Великобританії, Нідерландів, Польщі, Франції і Чехії й на Міжнародному фестивалі духової музики «Берлін-тату – 2012», який проходив у Берліні та Лейпцизі.
 
На разі колектив, під вмілим керівництвом підполковника Миколи Смаля,  готується до виступу 11 жовтня в Києві з нагоди визволення столиці України, зокрема ударів фашистам 38-ї армії з Лютізького плацдарму, які забезпечили успіх Київської операції.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.