Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:48:26

Виставка графіки “Зал очікування птахів і людей” відкрилася у Чернігові

05.09.2013   11:41Агенцiя

3 вересня в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відкрилася виставка графіки чернігівської художниці Лесі Синиченко “Зал очікування птахів і людей”.

На виставці представлено 20 робіт художниці . Більшість з них – книжкові ілюстрації.

Леся Синиченко: – Ці малюнки різних років – спроба сфокусуватися на моменті просторово-часового переходу з одного стану в інший. Очікування знайоме кожному. Воно як хиткий місток між минулим і майбутнім. Балансування між тим, що було і тим, що, ймовірно буде. Або не буде. Це пастка надій. Втім, очікування завжди пов’язане з надією. Іноді примарні передчуття замінюють зміст. Ми забуваємо кого і чого очікували. Втрачений час загострює відчуження. І починає здаватися, що лише очікування виправдовує безглуздість існування. Одночасно безліч елементарних подій наштовхують на думку, що безглуздо саме очікування.

Пам’ятаю, коли мама сідала писати якісь натюрморти, завжди ставила поруч маленький мольберт для мене. У п’ять років я вже заявила, що буду художником як мама і журналістом як тато. У 6 років відбулася моя перша персональна виставка – це були ілюстрації до міфів Давньої Греції. Щоліта відпочивала у бабусі на Іссик-Кулі. Вважаю, що саме Тянь-Шань і Чернігів, переплетення гір і стародавньої архітектури зіграли важливу роль у формуванні мого художнього сприйняття світу.

Леся Синиченко народилася 4 грудня 1978 у Чернігові. Працювала редактором, журналістом у різних українських виданнях. Серед них – “Нові Чернігівські відомості” (1995-1996), “Правда України” (1997-2000), “Без цензури” (2003-2007), “Комерсант Україна” (2007-2008), “Політика і Культура України” (2008-2009), “Слово Просвіти” (2010). Співпрацювала з журналами “Український тиждень”, “Главред”, “Жила”, “Cultura” ( Киргизстан ).

У 1994 році закінчила художню школу, в 2001-му – Національний університет імені Т. Г. Шевченка, Інститут журналістики. Оповідання та вірші Лесі Синиченко друкувалися в періодиці. Дипломант конкурсу “Нові імена України” (Образотворче мистецтво).

Персональні виставки художниці проходили в Чернігові, Києві та Москві. Вона оформила кілька поетичних книг і брала участь у численних колективних виставках і проектах. Її твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, Росії, Німеччині, Великобританії, Японії.

З роботами художниці можна ознайомитися до 22 вересня.


http://www.cult.gov.ua/news/vistavka_grafiki_zal_ochikuvannja_ptakhiv_i_ljudej_vidkrilasja_u_chernigovi/2013-09-05-4551

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини