Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:54:27

“Віддані магії неба”

17.08.2013   10:03Агенцiя

Це назва нової книги, яка присвячена історії цивільної авіації Чернігівщини.

Видання нової книжки було підготовлене до друку краєзнавчим відділом Чернігівської обласної універсіальної бібліотеки імені Короленка. Книга складається із двох частин. У першій йдеться про історію розвитку авіаційного руху на Чернігівщині, а у другій – розповідь про Чернігівський об’єднананий авіазагін.

Людство завжди мріяло літати. Чоловікам так хотілося піднятися в небо й подивитися на красу землі згори. Земляни із заздрістю та захопленням спостерігали за птахами – такими вільними та незалежними. І саме тому всі так раділи появі перших літаків.

Пишалися льотчиками й на Чернігівщині. Кожен другий у 20 роках минулого століття хотів обрати для себе саме цю професію. На теренах Радянського Союзу, спочатку в Москві, згодом у Харкові, а потім у Чернігові створилося авіаційне суспільство “Доброліт”. Любов до авіації була просто шаленою. В одній чернігівській сім’ї одинадцятимісячного малюка записали в членство авіаційного флоту.

Друга частина книги – “Біографія. Любов. Долі” складається з трьох розділів. Перший – “Небо вибрало нас” – містить 126 анкет та фотографій льотчиків, диспетчерів, авіатехніків та інших працівників загону, тут можна переглянути списки працівників авіапідприємства з 1935 по 2002 роки і це аж 547 прізвищ.

Другий розділ має назву “Аеродром стає долею для всіх причетних” – це безліч фотографій, на яких відображені трудові будні всіх, хто творив історію вітчизняної авіації.

Третій розділ під назвою “Спогади” говорить сам за себе. Безпосередні свідчення льотчиків є надзвичайно цікавими для всіх, хто захоплюється історією Чернігівщини та розвитком авіаційної галузі. Тож “Віддані магії неба” знайомить нас із історією розвитку повітроплавання на Чернігівщині починаючи із ХІХ століття.


http://chodtrk.com.ua/?p=10609

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.