Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:05:59

Визначено лауреатів обласної премії ім. М.Коцюбинського

14.08.2013   07:31

Щорічно обласною премією ім. М.М.Коцюбинськогонею відзначають авторів літературних, мистецьких та наукових досягнень.

Ії засновано в 1992 році з метою вшанування пам’яті класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив і працював у м. Чернігові, та похований в обласному центрі.

З моменту заснування цією престижною премією відзначено вже понад 100 митців Чернігівщини.

8 червня під головування в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрія Музики відбулося чергове засідання комісії з присудження премії.

Роботи номінантів на здобуття премії, що надійшли до комісії цього року пройшли обговорення у всеукраїнських та регіональних засобах масової інформації.

Під час сьогоднішнього засідання комісія обговорила кандидатури та таємним голосуванням визначила лауреатів обласної премії ім. М.Коцюбинського. Цьогоріч ними стали:

у номінації “Поезія”:

Олександр Степанович Яровий, м.Київ, за книгу “Небесна твердь”;

у номінації “Проза”:

Володимир Іванович Сенцовський, с. Носелівка Борзнянський район Чернігівської області, за книги “Глибинка, повита туманом” та “Лава під каштанами”;

у номінації “Народознавство:

Іван Михайлович Забіяка, м. Київ, за книгу “Епістолярна спадщина Василя Горленка”;

у номінації “Театрально-музичне мистецтво”:

Василь Григорович Нечепа, м. Чернігів, за реалізацію проекту “Уклін тобі, Тарасе”;

у номінації “Декоративне та образотворче мистецтво”:

Ольга Вікторівна Костюченко, м. Чернігів, за відродження і розвиток традиційного чернігівського мистецтва вишивки, вибійки та писанкарства.

Нагородження лауреатів премії традиційно відбудеться 17 вересня у день народження класика української літератури в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини