Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:53:27

На Борзнянщині відзначили 194-у річницю від дня народження Пантелеймона Куліша

12.08.2013   09:23Агенцiя

9 серпня в історико-меморіальному музеї-заповіднику «Ганнина Пустинь» в с. Мотронівка Борзнянського району відбулися святкові заходи з нагоди 194-ї річниці від дня народження Пантелеймона Куліша.

На Борзнянщині відзначили 194-у річницю від дня народження Пантелеймона Куліша

На Борзнянщині відзначили 194-у річницю від дня народження Пантелеймона Куліша

Пантелеймон Куліш, хоча і не був уродженцем Борзнянщини, проте з далекого 1847 року його доля і творчість нерозривно пов'язані з Борзнянським краєм, із Мотронівкою.
Цього дня шанувальники українського письменника і поета, драматурга і перекладача, видавця і публіциста, соціолога і педагога – Пантелеймона Куліша зібралися біля його могили, щоб віддати шану генію української літератури.

На святі були присутні в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, директор інституту національних проблем освіти Міністерства освіти і науки РФ, кандидат історичних наук Людмила Мельник, голова Борзнянської райдержадміністрації Анатолій Дробот, заступник голови Борзнянської райради Віктор Горбащенко, Народний артист України Василь Нечепа, активна громадськість району.

Гості та керівники району поклали живі квіти до могил Пантелеймона Куліша, Ганни Барвінок, Василя Білозерського, відбулася заупокійна літія.

Виступаючи перед присутніми в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика наголосив, що Президент України Віктор Янукович приділяє значну увагу розвитку духовної культури нашого народу. А Пантелеймон Куліш, як патріот України, несхитний борець за збереження і розвиток самобутності українського народу, його звичаїв і традицій своєю творчістю виводив рідний народ, українську літературу на широку дорогу світового культурного доробку. Пронизаний любов'ю до України, Пантелеймон Куліш вболівав за долю свого народу, його мову, культуру.

У людській пам'яті стирається все другорядне, але справжні історичні цінності зберігаються, тому і не заростає доріжка до могили українського генія - Пантелеймона Олександровича Куліша.

Літературно-мистецьке свято продовжила фольклорна програма за участю капели бандуристів імені Остапа Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та художніх програм (художній керівник - заслужена артистка України Раїса Борщ, хормейстер – заслужений працівник культури Микола Борщ) та аматорських колективів Борзнянщини.

Департамент культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини