Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:03:35

“Хрещення Київської Русі – визначна подія в історії українського народу”

06.06.2013   13:32

Таке твердження – назва науково-практичної конференції до 1025-ї річниці хрещення Київської Русі, що відбулася 5 червня в Чернігівському центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Захід організований на виконання Указу Президента України від 21 січня 2013 року № 34 “Питання організації та проведення заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі” та за ініціативою облдержадміністрації й обласної ради. Співорганізаторами виступили також Департамент культури, туризму, національностей та релігії облдержадміністрації, Чернігівська міська рада, Український інститут національної пам’яті, Інститут Кеннана, Сіверський інститут.

Від імені голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Хоменка учасників конференції привітав перший заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко. З вітальним словом до присутніх звернулися керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, член-кореспондент НАН України Олексій Толочко, директор Центру Володимир Бойко.

Робота конференції відбувалася за двома напрямами, що стосувались відповідно історичних та культурно-філософських аспектів розвитку християнства на теренах України. Свої доповіді представили провідні вчені – представники наукових інституцій та вищих навчальних закладів Києва, Чернігова, Ніжина, Дніпропетровська, зокрема, Володимир Ричка, В’ячеслав Мордвинцев, Володимир Личковах, Алла Киридон, Сергій Лепявко, Лілія Терещенко-Койдан та ін. Серед найбільш обговорюваних тем було місце та значення Володимирового хрещення у подальшому розвитку українських земель, процеси християнізації на Русі до і після прийняття християнства Володимиром, роль Києва та Чернігова в цьому, постаті діячів Православної церкви, історія монастирів та церков Чернігово-Сіверщини.

Участь у конференції взяли також представники релігійних конфесій, громадських організацій, викладачі, студенти, журналісти.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.