Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 08:52:06

Володимир Хоменко взяв участь у відкритті виставки художника Юрія Нагулка

15.03.2013   13:11

15 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у відкритті виставки відомого українського художника Юрія Нагулка «Координати вічності» у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній».

Виставка розпочинає низку заходів в області, присвячених 1025-річчю хрещення Русі-України.

Як відзначив у своєму виступі голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, багато творчих подій відбуваються, а інколи і починають свій шлях по Україні саме з Чернігова.

«І це невипадково: Чернігів має свої древні традиції, адже тут творили історію багато стовпів християнського православ’я», - зауважив керівник області.

Принагідно Володимир Хоменко висловив вдячність художнику за полотна, на яких зображено Антонієві печери та їх засновника — нашого славетного земляка Антонія Печерського, який свого часу зробив вагомий внесок у становлення християнства на Русі і чиє 1030-річчя від дня народження ми відзначаємо цього року.

Очільник області висловив сподівання, що перебування у Чернігові дасть Юрію Нагулку можливість набратися енергії для подальшої роботи та побажав митцю вдалого творчого пошуку.


Довідка. Юрій Нагулко – заслужений діяч мистецтв України, знаний майстер духовного жанру сучасного мистецтва. Його талант вже завоював прихильність знавців мистецтва і не лише в Україні.

У своїй творчості художник звертається до релігійних канонів, історій і міфів, з яких формується колективна духовна філософія.

Добре відомий не лише як талановитий митець, але й як благодійник. Є засновником і автором благодійного проекту «Духовність у сучасному мистецтві», який підтримує Міністерство культури України та патронує Українська Православна Церква з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського та всієї України Володимира.

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей