Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:46:57

Фестиваль "Гоголівка-перезавантаження" відбудеться у квітні

01.03.2013   10:04Агенцiя

Навесні 2008-го року в Ніжині пройшов перший літературно-мистецький фестиваль «Гоголівка».

За п’ять попередніх років фестиваль добре прижився, обріс традиціями, знайшов постійних учасників і навіть прославився серед молодих українських поетів і письменників. Минулого року була «Гоголівка – четвертий вимір», цієї весни буде «Гоголівка – перезавантаження». Разом з такими відмінностями у назві організатори вносять зміни в програмі кожного наступного фестивалю, аби дивувати гостей та учасників. Але головне залишається незмінним і на декілька днів Ніжин готовий прийняти всіх молодих, творчих і талановитих.

Офіційної інформації про цьогорічний літературно-мистецький фестиваль «Гоголівка» у дівчат-організаторів поки що небагато, бо остаточний план заходів ще тільки розробляється. Що вже точно відомо, так це те, що фестиваль проходитиме два дні – 19-го і 20-го квітня. Зареєструватися учасники можуть хоч зараз ВКонтакті на особистій сторінці співорганізатора Віктора Татарина. Дівчата пообіцяли по можливості врахувати і виправити організаційні недоліки минулої «Гоголівки», коли учасників селили в будинок для літніх людей.

Як і в попередні роки, фестиваль мають відвідати відомі сучасні українські поети і письменники, такі як Леонід Горлач, Анна Малігон, Сергій Пантюк та інші. В рамках фестивалю пройде цілий ряд мистецьких і літературних конкурсів: конкурс непізнаних поетів, художників-ілюстраторів, авторів відеороликів на вірші та дуелі поетів, коли на сцені перед публікою учасники стріляють один в одного влучними поетичними рядками. Одним словом, планується багато усякого цікавого та незвичного.

Для тих, хто не пише вірші і не співає, започатковані майстер-класи з сучасного рукоділля і святкова торгівля. А ще буде поетичний аукціон, коли гроші за продані особисті речі відомих людей підуть на допомогу дітям-сиротам. Тобто плани на цей фестиваль у студенток-організаторів великі. Щоправда, як завжди, не вистачає грошей на їх здійснення, а тому ведеться постійний пошук спонсорів.

ЧОДТРК "Сівер-Центр"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини