Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 14:49:45

У Чернігові відбувся фестиваль вертепів "Колядує вся родина". ФОТОрепортаж

14.01.2013   11:18Агенцiя

13 січня Третій різдвяний фестиваль «Чернігівська коляда-2013» зібрав творчі колективи м. Чернігова та Ніжина в міському Палаці культури на традиційний фестиваль вертепів.

Глядачі мали змогу побачити та почути театралізовані постановки, вокальні та хореографічні номери у виконанні обрядових гуртів «Джерело надії» Палацу культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, спортивно-патріотичної організації «Тризуб», вокального ансамблю «Ліберта» Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка, ансамблю бандуристів «Писанка» дитячої музичної школи №2, театрального відділу міської школи мистецтв та вертепу школи мистецтв при Ніжинському училищі культури ім. М. Заньковецької.

Різнопланові, традиційні та сучасні постановки не залишили байдужим нікого, хто прийшов до міського Палацу в цей день. Родзинкою фестивалю був виступ вертепу школи мистецтв при Ніжинському училищі культури ім. М. Заньковецької, які прибули до Чернігова спеціально для участі у фестивалі вертепів і залишили після свого виступу неймовірні приємні враження в усіх учасників та глядачів.
Це був другий захід з трьох запланованих в рамках різдвяного фестивалю «Чернігівська коляда-2013», що проходить за підтримки міського голови Олександра Соколова.

7 січня відбулись вертепні дійства на Красній площі, в мікрорайоні «Шерстянка», біля ТЦ «Мегацентр», магазину «Велика кишеня» та «Екомаркет» (вул. Кільцева). Названі заклади є постійними партнерами фестивалю і надають всіляку підтримку та допомогу в організації фестивалю вже третій рік поспіль.

До всіх учасників та гостей заходу зі сцени міського Палацу культури з вітальним словом звернувся Преосвященніший Євстратій, Єпископ Чернігівський і Ніжинський Української православної церкви Київського патріархату та заступник начальника управління культури міської ради Юрій Ткач, який вручив учасникам та партнерам фестивалю грамоти та подяки управління культури.

Наймолодші учасники вертепів отримали солодкі подарунки від приходу храму Святої Великомучениці Катерини Української православної церкви Київського патріархату.

А вже 20 січня міський Палац культури гостинно відкриє свої двері для заключного концерту фестивалю «Різдвяні піснеспіви».

 Управління культури Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.