Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:25:52

Відкриття виставки з циклу «Коловрат неба» (1990-2000 рр.) «Життєдайний світ Івана Просяника»

01.06.2023   15:00Агенцiя

Щорічно 5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Наукові дані про сучасні кліматичну та екологічну кризи часто  бувають надто складними та абстрактними для розуміння. І тут на допомогу приходить українське мистецтво. Воно допомагає зрозуміти складне, перетворивши його у художні образи, виховує любов до рідної землі й природи.
Одним з яскравих його представників є Іван Просяник (1947 р.н.) – художник-примітивіст з Чернігівщини, автор картин на тему язичницьких свят, і одночасно письменник, етнограф, краєзнавець, носій  унікальної спадщини народних традицій, цілитель-травознавець.
    До уваги поціновувачів мистецтва пропонуємо виставку 25 творів з циклу «Коловрат неба» (1990-2000 рр.) «Життєдайний світ Івана Просяника», які за змістом є фольклорно-філософськими і зображують одухотворену  українську природу. Вони є спробою творчої реконструкції дохристиянського календаря наших пращурів-українців, які були сонцепоклонниками і жили в гармонії з навколишнім світом. Художні образи автор вибудовує, використовуючи прийоми регіональної народної картини, якій притаманні декоративно-площинне відтворення з елементами об’ємно-просторового рішення.
Відкриття 1 червня 2023 року о 15-00 у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана (м. Чернігів, вул. Музейна, 6, відділ сучасного мистецтва).
Довідки за вказаним номером телефону 050-7221911 (Telegram, WhatsApp, Viber).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини