Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:39:39

Зустрічі з авторами ПЕН у Чернігові

25.06.2022   11:00Агенцiя

24-25 червня письменники й журналісти, автори Українського ПЕН вирушать у літературно-волонтерську поїздку до Чернігова та містечок Ічня і Парафіївка. Участь у заходах на Чернігівщині візьмуть Вікторія Амеліна, Мирослава Барчук, Володимир Єрмоленко, Вахтанґ Кебуладзе, Тетяна Огаркова і Тетяна Терен

25 ЧЕРВНЯ (СУБОТА)

11.00 – Чернігів (Сквер Богдана Хмельницького, зелена зона біля імпровізованої сцени)
Кожна зустріч – це відкритий майданчик для розмови про літературу, читання, сучасні медіа, роль письменників і журналістів під час війни, простір для обміну досвідом і думками.
Вікторія Амеліна – письменниця, есеїстка. Авторка романів “Синдром листопаду, або Homo Compatiens" та "Дім для Дома", а також книжки для дітей "Хтось, або Водяне Серце". Роман "Дім для Дома" ввійшов до коротких списків національних та міжнародних премій "ЛітАкцент року", Премії Міста Літератури ЮНЕСКО, Європейської Літературної Премії. Лауретка Премії Конрада.
Мирослава Барчук – ​​журналістка, телеведуча. Працювала на "5 каналі", ТВі, "Еспресо", була редакторкою журналу Welcome to Ukraine. З 2019 року є ведучою суспільно-політичного токшоу "Зворотний відлік" на суспільному телеканалі Перший. З червня 2022 року спільно з Українським ПЕН та телеканалом “Еспресо” запустила онлайн-проєкт розмов з інтелектуалами “Власні назви”. Лауреатка Премії імені Георгія Ґонґадзе.
Володимир Єрмоленко – філософ, письменник, журналіст. Автор книжок "Оповідач та філософ" (2011), "Далекі близькі" (2015), "Ловець океану" (2017), "Плинні ідеології" (2018). Доктор політичних студій, кандидат філософських наук, магістр міжнародних відносин. Головний редактор UkraineWorld, директор з аналітики ГО “Інтерньюз-Україна”. Співавтор подкасту Kult про визначальні епохи в історії культури та культових авторів. Лауреат Премії імені Юрія Шевельова.
Вахтанґ Кебуладзе – філософ, письменник, публіцист, перекладач, спеціаліст із феноменології. Автор посібників “Феноменологія” і “Феноменологія досвіду”, а також збірки есеїв “Чарунки долі”. Доктор філософських наук. Професор кафедри теоретичної і практичної філософії філософського факультету Київського національного університету імені Т. Шевченка. Учасник музичного гурту “Джин”. Лауреат Премії імені Юрія Шевельова.
Тетяна Огаркова – літературознавиця, журналістка, есеїстка. Докторка літературознавства, координаторка міжнародного відділу Українського кризового медіа-центру. Викладає історію французької літератури, теорію літератури та історію європейського літературного аванґарду в Києво-Могилянській академії. Пише есеї на тему історії французької літератури, історії авангарду та теорії літератури. Співавторка подкасту Kult. Співпрацює з франкомовними медіа.
Тетяна Терен – журналістка, культурна менеджерка, виконавча директорка Українського ПЕН. Упорядниця книги "Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву", авторка серії книжок інтерв’ю "RECвізити. Антологія письменницьких голосів", "Сотворіння світу. Сім днів із Тарасом Прохаськом" та "Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою" (у співавторстві з Анною Липківською).
Український ПЕН дякує за підтримку та допомогу в організації поїздки на Чернігівщину Управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради, Комітету медичної допомоги в Заркапатті, культурній інституції “Між вухами”, видавництву “Дух і Літера”, а також Андрієві Любці, Валентині Клименко та Вірі Курико.

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини