Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:09:43

Прикордонний Чернігів у неділю подякує союзникам за зброю

30.01.2022   14:00Агенцiя

У цю неділю ми вийдемо у Чернігові на Красну Площу та подякуємо нашим союзникам. За те, що російські танки виходять з чату, коли бачать коробки з Джавелінами і Байрактари. За те, що самі ж росіяни в паніці від того, що чекає їх на нашій землі.

Наша подяка — не для іноземних політиків. Наша подяка для народів Великої Британії, США, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Канади, Чехії та Туреччини. Бо саме за гроші цих людей, платників податків — літаки з озброєнням долітають до України. Ми хочемо, щоб ці люди знали: зброя в надійних руках. Для нас це дуже важливо. Ми вдячні. І хочемо, щоб наші іноземні друзі теж про це знали.

Беріть з собою прапори країн-партнерів, готуйте слова подяки та плакати. Це може бути просте «thank you», чи розгорнуте зізнання в коханні до королеви Британії. Що завгодно. Почуття вдячності складно загнати в рамки.

За що і кому будемо дякувати?

Британія: понад 2000 ПТРК NLAW безкоштовно. Паралельно продає два протимінні кораблі і будує ще кілька невеликих кораблів для ВМС ЗСУ.

США: близько 400 протитанкових комплексів Javelin та ракети до них, стрілецька зброя, загалом понад 170 тонн летального озброєння.

Туреччина: продала невизначену кількість (десятки) бойових дронів Bayraktar, паралельно будує для нас корвет.

Чехія: 152-мм снаряди безкоштовно, раніше продавала БМП, САУ та кулемети.

Естонія, Латвія та Литва — ПТРК Джавелін та ЗРК Стінгер. Литва раніше передавала велику кількість набоїв для АК, Естонія — 2400 пістолетів ПМ.

Канада: за інформацією ЗМІ, може передати зброю для загонів Територіальної оборони. Також країна може передати нам протитанкові гранатомети Carl Gustaf, міномети та стрілецьку зброю.

Польща: ця країна заявила, що допомога Україні буде непублічною. Поляки доволі гостро критикують Німеччину, яка блокує постачання нам зброї з інших країн.

НАТО: за антиросійську позицію, підтримку України та надання окремими членами НАТО нам зброї.

Неділя, 30 січня, 14:00, Красна Площа.

джерело

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.