Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:23:16

Бенефіс заслуженої артистки України Любові Колесникової

22.10.2021   18:30Агенцiя

22 жовтня 2021 року на сцені Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка відбуватиметься бенефіс заслуженої артистки України Любові Колесникової. Провідний майстер сцени Любов Колесникова виконуватиме роль Баби Соньки у виставі «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит за мотивами повісті Миколи Гоголя, поставленій заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим. У 2018 році режисер-постановник цього інтригуюче-містичного дійства отримав найвищу театральну відзнаку Мінкультури України – Премію імені Леся Курбаса, а вистава здобула перемогу на Першому Всеукраїнському театральному фестивалі-премії «ГРА».

Покладені в основу докудрами світоглядні основи творчості класика української літератури і автора сучасної п’єси надихнули режисера до створення цього багатопланового, спонукаючого до роздумів, складного сценічного дійства. За прозорою накидкою гумору вистава приховує неймовірний драматизм, що тримає глядача у напрузі з першої до останньої секунди. Головним завданням творчої постановочної групи є показати, з одного боку, навантаження на сучасного українця тяжкої історичної пам’яті про пережиті незгоди попередніх поколінь і, з іншого боку, подати надію на можливість подолання власних проблем через каяття, через здобуття прощення заради поколінь майбутніх.

Бенефісний вечір присвячений одразу двом ювілейним подіям у житті яскравої, талановитої актриси Любові Колесникової, які вона відзначила у цьому році – 70-річчю від дня народження та 50-річчю творчої діяльності на театральній сцені. І не менш знаковим приводом для обрання цієї вистави до показу на бенефісному святі стало присвоєння їй у 2018 році за значний особистий внесок у розвиток українського національного театрального мистецтва почесного звання «Заслужена артистка України» саме після створення самобутнього, вражаючого образу Баби Соньки у такій складній багатоплановій виставі, як «Вій. Докудрама» сучасного українського драматурга Наталі Ворожбит.

Отже, запрошуємо усіх шанувальників театрального мистецтва – чернігівців і гостей міста на бенефісне представлення вистави «Вій. Докудрама», що відбудеться 22 жовтня 2021 о 18:30 год. на сцені Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка.

 

Раїса Міненко,  керівник літературно-драматургічної частини

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини