Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:12:03

Доступно.UA нагородить найзручніші заклади Чернігова

11.06.2021   10:00Агенцiя

У березні 2021 року команда громадської організації Доступно.UA промоніторила міські локації на доступність для маломобільних груп населення (люди з інвалідністю, люди з маленькими дітьми, літні люди тощо). Команда промоніторила 90 локацій. Серед них адміністративні, заклади громадського харчування, супермаркети, аптеки, банки, торгові центри тощо. Після перевірки їх додали на мапу доступності українських міст, що розвиває Доступно.UA.

Із числа перевірених Дмитро Щебетюк і команда Доступно.UA обрала 18 локацій, котрі нагородить відзнакою ДоступноРекомендує. У п’ятницю 11-го червня команда Доступно.UA пройде маршрутом із кількох доступних локацій і нагородить їх відзнаками. Початок о 10:00 на Красній Площі біля театру ім. Т.Г.Шевченка (проспект Миру, 23). Разом із Дмитром нагороду вручатиме незвичний компаньйон із команди Доступно.UA :)

Нагорода #ДоступноРекомендує призначається для найдоступніших локацій, куди представники маломобільних груп населення можуть безперешкодно потрапити та отримати всі потрібні послуги. Мета цього — відзначити безбар’єрні локації, привернути увагу, мотивувати інші заклади та міську владу облаштовувати свій простір так, щоб він був доступним для всіх груп населення, незалежно від рівня їхньої мобільності. Можливості відвідувати потрібні їм локації, спонукатиме представників маломобільних груп населення до активнішого соціального життя та участі в житті суспільства.

«Ми не акцентуємо увагу на тому, що людина на візку. Простір має бути доступним для всіх. Ми спонукаємо до активного життя: щоб люди з маломобільних груп населення не сиділи вдома і повноцінно насолоджувались життям, незалежно від того, чи є у них порушення здоров’я. Це стосується і батьків з маленькими дітьми: ти можеш жити активно, і простір довкола має бути зручним, бо немає людей з обмеженими можливостями — є простір, що обмежує можливості. Коли ти гуляєш, то маєш насолоджуватись містом, а не думати, як подолати перешкоди на шляху» — зазначив засновник організації Дмитро Щебетюк.

Контакти:
Тел.: 0974955334 - Анастасія, комунікаційна менеджерка Доступно.UA
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.