Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:43:15

Мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті"

05.05.2018   15:00Агенцiя

У Чернігові 5-6 травня відбудеться мистецький проект "Старовинна музика в стародавньому місті". Проведення в Чернігові такої непересічної події, як мистецький проект, що знайомить зі старовинною музикою, найбільш вдало підкреслює його історичний та культурний статус.

Вперше в м. Чернігові мистецький проект «Старовинна музика в стародавньому місті» був представлений у вересні 2016 року й став одним з основних заходів, присвячених Дню міста. В травні 2017 року даний проект відбувся в рамках Фестивалю класичної музики під відкритим небом.

Впродовж двох років учасниками з трьох міст – Чернігова, Львова та Києва – було представлено кращі зразки європейської старовинної музики. Зокрема, в проекті брали участь Львівский музичний цех «Gardarica» (м. Львів), сопілковий консорт «DudalisJunior» (м. Львів), дует в складі Божени Корчинської и Наталії Павлів (українська хроматична сопілка) (м. Львів), KlarnetKvartet «Bagatelle» (г. Чернігів), Іван Євтушенко (лютня) (м. Чернігів), академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського (м. Чернігів), дует в складі Світлани Шабалтіної та Ольги Шадріної-Личак (клавесин) (м. Київ), а також Ігор Єрмак (флейта траверсо) (м. Київ).

Окрім постійних учасників, у виконанні яких прозвучать твори європейських композиторів XVI-XVIIIстоліть. Спеціальним гостем проекту цього року стане Бернгард Гофштьоттер (м. Відень, Австрія) – номінант премії International Classical Music Awards з концертом для барокової гітари. На сьогодні Гофштьоттер опублікував п’ять сольних компакт-дисків, які отримали міжнародне критичне визнання, зокрема, він отримав тричі премію «Pasticcio» австрійського публічного радіо.

Відмітимо, що проект «Старовинна музика в стародавньому місті» - неординарий захід, який найкращим чином може вдихнути живу атмосферу у відомий архітектурний фасад Чернігова й акцентувати, що наше місто було і залишається частиною європейської культури, та є актуальним в умовах проголошення Європейського року культурної спадщини в Україні.

5 травня - Урочисте відкриття проекту та концертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення:  сквер ім. Б. Хмельницького

6 травня - Концертна програма

Початок - о 15 годині

Місце проведення: Борисоглібський собор
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.