Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:05:23

Творчий вечір Миколи Ткача

01.12.2017   14:00Агенцiя

В перший день зими до Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітає відомий поет, народознавець, етнолог, професор Київського університету культури і мистецтв Микола Ткач. Творча зустріч із ним розпочнеться о 14 годині.

Микола Ткач – наш земляк, народився на Чернігівщині, в селі Ленінівка Менського району. Чимало працював він на ниві народознавства. Разом з дружиною Надією Данилевською підготував та видав не одну книгу з українознавства, зокрема зібрання народних пісень Чернігівщини та Черкащини, збірку «Чумарочка рябесенька», в якій можна знайти немало колядок, щедрівок, веснянок, віншівок, купальських, зажинкових, обжинкових, жартівливих, солдатських, родинних, соціально-побутових, застільних, невільничих, весільних пісень, а також плачі, колискові. Також Микола Ткач упорядкував твори письменника Данила Мороза і видав збірки своїх пісень: «Пісне моя», «Неспарована пара» і віршів: «Вино з тюльпанів», «У володіннях волоса». Співпрацює поет і з композиторами, зокрема з Тетяною Димань, Миколою Збарацьким, Михайлом Полозом.

Літературознавці відзначають неабияких мистецький хист поета: «Поезія Миколи Ткача – це глибокі образи та асоціації, це – великі знання. До того ж він прекрасний лірик, – відзначає письменниця й літературознавець Наталка Поклад. – Його емоції – філософічні. У його віршах дуже багато болю. Справжнього болю. У нього також гарна мова, я б сказала – прекрасна, чудова й запахуща мова. Вона, як свіжа, непочата вода. Оцінюючи його книжку, я вважаю, що це – явище в сучасній нашій літературі».

За свою творчу діяльність Микола Ткач був удостоєних багатьох мистецьких премій, зокрема міжнародної імені Григорія Сковороди та обласної імені Михайла Коцюбинського.

Тож, якщо ви хочете поспілкуватися з Миколою Ткачем, обов’язково завітайте до музею-заповідника 1 грудня.

Початок творчого вечора о 14:00.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.   
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини