Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:51:23

Відкриття виставки Віктора Кошмала "Дерев’яне мереживо Чернігівського краю"

17.10.2017   15:00Агенцiя

17 жовтня, у вівторок, в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться відкриття виставки відомого фотомайстра Віктора Кошмала під назвою «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю».
Віктор Кошмал – відомий фотохудожник та фотожурналіст. Його світлини неодноразово були представлені на конкурсах Національної спілки фотохудожників України, газети «День», інформаційного агентства «Укрінформ», фірми «Canon».
На виставці фотомайстер презентує свої знімки, де показана стародавня краса Чернігівського краю – будиночки з вишуканим різьбленням, красивими вікнами і дахами. На фотографіях можна буде роздивитися дерев’яні архітектурні прикраси, що залишилися з минулого і позаминулого століття і радують наше око й донині.
В ХІХ-ХХ ст. на Чернігівщині було чимало дерев’яних будинків, помережаних неперевершеним архітектурним різьбленням. Ці візерунки робили будівлі ошатними і загадковими, мали своє пояснення. Наші пращури вірили, що зображення звірів та птахів, небесних світил могло захистити їх від бід, тому і прикрашали будинки таким орнаментом. Хто знає, чи правда це? Та в будь-якому разі тепер ми маємо можливість роздивитися «Дерев’яне мереживо Чернігівського краю» на світлинах відомого фотохудожника Віктора Кошмала.
Відкриття виставки відбудеться 17 жовтня.
Початок о 15:00.
Вхід вільний.
Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.
Довідки за телефонами: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини