Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:20:17

"Місто професій" в центральному парку Чернігова

13.05.2017   12:00Агенцiя

Стартує четвертий сезон наймасштабнішого національного профорієнтаційного проекту в Україні – «Місто професій».

Завітайте з дітьми 13 травня опівдні до Центрального парку культури і відпочинку в Чернігові.

В парковій зоні розгортається імпровізоване містечко. При вході кожна дитина віком від 2-х до 17-ти років отримує «паспорт» і карту представлених професій та має можливість «влаштуватись на роботу» після короткого майстер-класу від фахівців своїх галузей.

Це представники як надзвичайно значущих в сучасних умовах професій, так і локально важливих та актуальних для певної місцевості: рятувальник, пожежний, кінолог, вибухотехнік, інспектор ДАЇ, лікар, соціальний працівник, криміналіст.

Сумлінні «працівники» отримують винагороду – заробітну платню у символічній валюті, яку вони можуть обміняти на солодощі та канцтовари у крамничці «Міста Професій».

Мета заходу – надати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях. Завдяки профорієнтаційній спрямованості та ігровому формату заходу діти можуть отримати максимальне розуміння важливості та значимості тієї чи іншої професії.

Важливо також те, що працівники, які представляють професії, дійсно люблять свою справу і з задоволенням демонструють переваги улюбленої роботи, що сприяє формуванню у дітей правильного уявлення про майбутню кар’єру.

В 2016 році в проекті взяло участь понад 350 000 дітей в 25 містах України!

Ініціатор та організатор заходу – Міжнародний діловий журнал «Community» в особі керівника Тетяни Люльки.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.