Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:01:05

Презентація Антології творів лауреатів премії ім.М.Коцюбинського

22.03.2017   14:00Агенцiя

Нещодавно побачила світ нова книга «Антологія творів лауреатів премії імені М. Коцюбинського. Проза».

Видання готувалося до 20-річчя з часу заснування премії, однак затрималося у зв’язку зі складною фінансовою ситуацією.

Упорядники збірки – наукові співробітники музею О. Єрмоленко та Н.Коцюбинська, редактор і автор передмови Ганна Арсенич-Баран. Видання профінансоване з обласного бюджету.

У збірці представлені прозові твори двадцяти одного автора, які в різні роки були удостоєні поважного звання лауреата премії. Більшість із них - наші земляки, такі як С.Маринчик, В.Леус, В.Мастєрова, М.Ткач та інші.

Чимало серед лауреатів і киян. Це М.Слабошпицький, А.Дімаров, В.Шевчук, Ю.Мушкетик.

На превеликий жаль, частина лауреатів уже відійшли в інші світи. Нехай ця збірка буде світлим спогадом про людей, які жили і творили во славу нашого краю. Їхні твори живуть серед людей – а значить і вони поміж нас.

Презентація Антології відбудеться 22 березня о 14-00 у музеї Михайла Коцюбинського.

Вхід вільний.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини