Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:46:55

Чи гарантуватиме держава українцям безпечне материнство та дитинство у найближчі 5 років?

10.02.2017   12:00Агенцiя

10 лютого у прес-центрі "Чернігівський вибір" відбудеться засідання прес-клубу на тему "Чи гарантуватиме держава українцям безпечне материнство та дитинство у найближчі 5 років (за відсутності нової Державної соціальної програми "Репродуктивне здоров'я нації" на період 2017-2021 рр.)?" Ініціатором заходу є Благодійний Фонд "Здоров’я жінки і планування сім’ї" в рамках проекту "Репродуктивне здоров’я в Україні".

В ході засідання журналістів поінформують про актуальні питання та проблеми, що склалися у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в Україні, адвокація необхідності державних гарантій та підтримки цієї сфери і якнайскорішого затвердження Концепції та нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр.

Доповідачі:
-    Галина Майстук – Голова правління Благодійного Фонду «Здоров'я жінки і планування сім'ї», що виконує  проект USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні»
Досягнення проекту у напрямку вдосконалення нормативно-правового середовища з метою сприяння успішній реалізації програм у сфері репродуктивного здоров’я та планування сім’ї
-    Регіна Гусак – керівник Чернігівської міської молодіжної організації «Міський молодіжний центр «Жменя» - учасника Всеукраїнської Коаліції з Репродуктивного Здоров’я та Планування Сім’ї
Приклади ефективної взаємодії з місцевою владою та громадськістю на тему РЗ/ПС: досвід Чернігівських НУО
-    Керівництво Департаменту охорони здоров’я Чернігівської ОДА
Досвід Чернігівщини в реалізації попередньої державної програми, розробки місцевих програм у сфері репродуктивного здоров’я та пов’язані з цим виклики в умовах децентралізації
-    Представник Центру планування сім’ї
Практичний досвід Чернігівської області у наданні послуг з РЗ/ПС

Запрошуємо взяти участь у заході.

Місце проведення: Чернігів, вул. Шевченка, буд.5, прес-центр «Чернігівський вибір» (4 поверх)

Дата проведення: п’ятниця 10 лютого 2017 року, початок о 12.00

Контакти прес-центру: 050-9548354, 098-9149152 Оксана Стельмах

Інформаційна довідка:

Благодійний Фонд «Здоров'я жінки і планування сім'ї» - громадська неприбуткова організація, яка вже 20 років послідовно та активно працює у сфері збереження репродуктивного здоров'я та захисту репродуктивних прав українського народу, проводячи профілактичну роботу, реалізуючи освітні програми, заходи з адвокації, дослідження, програми підвищення кваліфікації медичних фахівців, інше.

Оцінку попередньої ДПРЗН до 2015 р., підготовку Концепції та проекту нової Державної програми «Репродуктивне здоров’я нації» на період 2017-2021 рр. було здійснено у 2016 р. групою провідних національних експертів з питань РЗ/ПС в партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України та за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» в рамках реалізації проекту USAID «Репродуктивне здоров’я в Україні».
Проект нової ДПРЗН підготовлено, базуючись на результатах оцінки попередньої Державної програми «Репродуктивне здоров'я нації» на період до 2015 року, та у відповідності до Європейського плану дій ВООЗ з посилення охорони сексуального, репродуктивного здоров'я та прав на 2017-2021 рр.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.