Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:19

Прес-конференція про благодійний арт-проект "Оскар і Рожева Пані"

30.10.2016   17:30Агенцiя

Прес-конференція про благодійний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» відбудеться безпосередньо перед виставою 30 жовтня 2016 року в приміщенні Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.
Мета арт-проекту: привернути увагу до проблеми дитячої паліативної допомоги в Україні. Зібрати кошти на підтримку паліативного напрямку в Чернігові.
Захід стане особливим, адже актриса Ірма Вітовська та її друзі й колеги вперше розкривають сенсаційні подробиці реалізації театральної вистави, яка претендує на одну з найголовніших подій театрального сезону.
Початок заходу – о 17:30

Вистава зроблена за мотивами всесвітньо відомого роману Е.Е.Шмітта «Оскар і Рожева Пані».Літературні колізії Е.Е.Шмітта та українські реалії змушують говорити про драматизм ситуації стосовно тяжко хворих дітей (17 тис. з яких щороку потребує паліативної допомоги).
«Оскар і Рожева Пані», як модель інноваційного арт-проекту, об’єднує креативних театральних діячів та благодійні фундації з різних міст України.
Арт-проект «Оскар і Рожева Пані» є стартом суспільного руху з метою створення в українських містах дитячих центрів паліативної допомоги.
Пісні гурту «Океан Ельзи» стали унікальною художньою складовою вистави.
У Чернігові кошти у рамках арт-проекту будуть передані МБФ імені Вадима Нестерчука, що розвиває паліативний напрямок діяльності та надає безпосередню допомогу таким дітям.
Учасники прес-конференції:
1. Ірма Вітовська – ініціатор проекту, виконавиця головної ролі (Рожева Пані).
2. Ростислав Держипільський – режисер-постановник, народний артист України.
3. Влад Балюк і Марко Кирильчук – виконавці ролі Оскара, учні Івано-Франківської театральної студії.
4. Тетяна Шурубура – замісник директора МБФ імені Вадима Нестерчука.

Окрім цього виступатиме представник Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка, запрошені представники ГО «Чернігів Європейський», Управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради.

Театральний арт-проект «Оскар і Рожева Пані» – не лише творчий продукт, але й суспільна Всеукраїнська акція: спроба привернути увагу суспільства до проблем паліативної допомоги тяжко хворим українським дітям. Сюжет твору Шмітта про тяжко хворого хлопчика Оскара та його листи до Бога, на думку актриси Ірми Вітовської, дає змогу сприйняти таку проблему на рівні чуттєвому, емоційному, навіть підсвідомому.  Театральний арт-проект за період жовтня 2015 по червень 2016 зібрав і передав на потреби паліативних дітей по всій Україні близько 800 000 грн. (інформація на сайті БФ «Мати Тереза»  - www.palliative.if.ua

Партнер проекту: Міністерство культури України, Міжнародний фонд «Відродження».
Ініціатором та головним організатором проекту виступає Івано-Франківський БФ “Мати Тереза”.
Реалізатором вистави є Івано-Франківський академічний театр імені І.Франка.
Приймає виставу - Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка.
КОНТАКТНА ОСОБА - Вікторія Чернова - 095 419 76 90 (мистецькіпитання), Улюшева Анастасія – 063 61 53 704 (ЗМІ)
 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини