Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:51:51

Прес-конференція Олександри Кужель

29.06.2016   12:00Агенцiя

29 червня, з робочим візитом Чернігів відвідає народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Олександра Кужель.

О 12.00 відбудеться прес-конференція з гостею, під час якої вона розповість про проблеми, які хвилюють бізнес-середовище на загальноукраїнському рівні та безпосередньо на рівні Чернігівської області.
О 13.30 відбудеться круглий стіл з чернігівським бізнес-середовищем.

На круглий стіл запропоновані такі питання до розгляду:

1. Шляхи збереження існуючого виробничого потенціалу країни. Один із шляхів - два роки не збільшувати розміру земельного податку та орендної плати за землю внаслідок індексації.

Опис проблеми: відповідно до ст. 289 Податкового кодексу України, нормативна грошова оцінка земель використовується для визначення розміру земельного податку та орендної плати. Крім того, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель. Індексація нормативної грошової оцінки земель критично вдарить по вітчизняній промисловості. Зокрема, лише в 2015 році падіння промислового виробництва склало 13,4%, експорт машинобудування впав на 32,7%, збитки промислових підприємств (за 9 місяців 2015 року) склали майже 85 млрд. грн.

2. Шляхи впорядкування відносин між енергопостачальником та споживачем, зробити їх рівноправними та прозорими. Пропозиція: скасувати плату за приєднання до електромереж. Зобов’язати енергопостачальника розвивати власні електричні мережі за рахунок власних прибутків та інвестиційних програм. Скасувати ліміти споживання, проводити оплату за фактично спожиту електроенергію. Скасувати авансові платежі.

Прес-конференція та круглий стіл відбудуться в медіа-центрі «Моє місто»

(гот. «Україна», конференц-зала на 4 поверсі).

Запрошуємо представників бізнесу Чернігівщини завчасно акредитуватися за тел.: 050-465-0311 Людмила Володимирівна Шандренко. 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.