Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:25:21

Акція "Європа без торгівлі людьми!"

18.10.2015   12:00Агенцiя

18 жовтня громадські активісти проведуть акцію під гаслом "Європа без торгівлі людьми!", приурочену до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.
Захід спрямований на привернення уваги державних інституцій та населення до проблеми торгівлі людьми у регіонах.
Політична та економічна ситуація в Україні негативно вплинула на усі сфери життя суспільства. Протидія торгівлі людьми не визначається як пріоритетна діяльність. У зв'язку з цим виникає необхідність привернення уваги до даної проблеми з новою силою. Україна залишається країною постачання, транзиту та стала країною призначення - випадки торгівлі людьми також зафіксовано всередині України. «За нашими даними, більше 120 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми з 1991 року. Міжнародна організація з міграції (МОМ) допомогла майже 12 тисячам жертвам торгівлі людьми розпочати нове життя, – наголосив Манфред Профазі, Голова Представництва МОМ в Україні. – Але актуальність проблеми не зменшується, люди продовжують від неї страждати». Це стосується і мешканців Чернігівської області, яка є одним з лідерів трудової міграції.
В рамках Всеукраїнської акції одночасно пройдуть масові заходи в 17 обласних центрах України. Під час заходу планується розповсюдження друкованої продукції відповідної тематики, активна взаємодія організаторів зі ЗМІ, популяризація номеру Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (безкоштовно номери 0800-505-501 та 527 - безкоштовно для користувачів стаціонарних телефонів та операторів мобільного зв’язку) та символічний запуск повітряних кульок на знак підтримки процесів зменшення явища торгівлі людьми в Європі.
Захід проводить Чернігівський громадський комітет захисту прав людини спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації.

У Чернігові акція відбудеться в неділю, 18 жовтня 2015 року, на Алеї героїв з 12:00 до 14:00.
Контактна особа: Наталія Піддубна, тел.: 063-049-72-56

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини