Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:10:43

Публічна дискусія на тему "Виборча реформа по-справжньому"

05.05.2015   12:00Агенцiя

5 травня о 12.00 відбудеться круглий стіл на тему “Виборча реформа по-справжньому?”, що проводиться  групою неурядових організацій у складі Громадянської мережі ОПОРА, Українського незалежного центру політичних досліджень та Інтерньюз-Україна. Під час заходу експерти презентують  концепцію нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України”і місцеві вибори, а також разом із народними депутатами, депутатами місцевих рад, представниками політичних партій і громадських організацій обговорять актуальні законодавчі новації для підготовки і проведення виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів.

Як відомо, коаліційна угода більшості у Верховній Раді передбачає, що вже в І кварталі 2015 року буде запроваджено пропорційну виборчої системи з відкритими списками для обрання українського парламенту, а також суттєву зміну законодавства про місцеві вибори до кінця липня (зокрема, запроваджено пропорційну виборчу систему з відкритими списками при проведенні місцевих виборів міських і обласних рад та вибори міських голів великих міст у два тури за принципом абсолютної більшості). Водночас за перші 100 днів роботи нового Парламенту не було зроблено суттєвих кроків щодо виборчої реформи. Саме тому експерти презентують підготовлені громадськими організаціями концепції нової редакції Закону “Про вибори народних депутатів України” і Закону “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, базуючись на міжнародних демократичних стандартах і практиках.

У заході візьмуть участь:
Ольга Айвазовська, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА;
Денис Ковриженко, радник з юридичних питань Міжнародної фундації виборчих систем (IFES);
народні депутати, депутати місцевих рад Чернігівської області,  регіональні експерти, представники політичних партій і громадських організацій.   
 
Реєстрація учасників/акредитація ЗМІ: за тел. 093 7909094 або листом на email: chernihiv@opora.org.ua
Детальніше:Ольга Рись, прес-секретар виборчих програм мережі ОПОРА в Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.