Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:15:17

Як реформи в сфері охорони здоров’я можуть зупинити епідемію ВІЛ?

09.12.2014   11:00Агенцiя

9 грудня об 11.00 в Медіа-центрі «Моє місто» (пр. Миру, 33, конференц-зала готелю «Україна») представники Інституту розвитку суспільних інновацій презентують дослідження моніторингу виконання програмних заходів з протидії ВІЛ-інфекції/Сніду в Україні.

Представники Інституту розвитку суспільних інновацій півроку вели моніторинг в 9 областях в рамках проекту «Розширення доступу регіональних спільнот ЛЖВ до місцевих фінансових ресурсів через доступ до підтримки за рахунок бюджетних коштів, контроль за виконанням місцевих програм та здійсненням державних закупівель».

Під час прес-конференції будуть оприлюднені результати оцінки регіональних витрат на протидію епідемії ВІЛ-інфекції/СНІДу, аналіз причин захворюваності ВІЛ-інфікованих осіб на Чернігівщині, а також прозвучать певні висновки про ефективність витрат та будуть запропоновані напрямки реформ, які вимагає ВІЛ-сектор.

На захід запрошені директор Чернігівського відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ» Анжела Мойсеєнко та головний лікар Обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Микол Дейкун. «Одним із ключових факторів у подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу є налагодження ефективної системи моніторингу та оцінки, розвитку регіональних центрів ВІЛ/СПІДу і належне фінансування програм», - наголошують організатори обговорення.

Учасники прес-конференції сформують власні зауваження та рекомендації, які будуть враховані у подальшій роботі регіональних центрів.

Нагадуємо: захід відбудеться в готелі «Україна», (проспект Миру, 33), 4 поверх.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.