Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:12:39

Виставка “По кому дзвонить дзвін” (до 100-річчя початку Першої світової війни)

19.11.2014   12:00Агенцiя

19 листопада о 12-й годині у приміщенні Військово-історичного музею – відділу Чернігівського історичного музею ім. В.В. Тарновського відкривається виставка “По кому дзвонить дзвін” (до 100-річчя початку Першої світової війни).
Перша світова, або Велика європейська війна – це перший глобальний збройний конфлікт у Європі. Війна відбувалася між двома могутніми військово-політичними блоками – Антантою (Франція, Росія, Великобританія) і Троїстим союзом (Німеччина, Австро-Угорщина, Італія) і тривала з 28 липня 1914 року до 11 листопада 1918 року. Загалом, до військового протистояння долучилося 38 країн. На театрах воєнних дій для нищення людей вперше була застосована авіація, хімічна зброя і бронетанкові війська. Один з найбільш страшних і кривавих в історії людства конфліктів спричинив загибель 10 млн. солдат, майже 12 млн. мирних мешканців, політичний перерозподіл світу – розпад чотирьох імперій та утворення нових країн.
У Першій світовій війни брали участь майже 4,5 млн. українців, які, не маючи власної держави, вимушені були воювати по різні боки окопів і гинути за чужі інтереси.
Виставка створена за підтримки Музею історичних та культурних реліквій родини Шереметьєвих (Київ), Чернігівського художнього музею ім. Григорія Галагана, краєзнавців.
Виставка працюватиме за адресою Чернігів, вул. Шевченка, 55-а з 9-00 до 16-30, вихідні – понеділок і вівторок. Телефон для довідок: (0422) 3-90-40.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.