Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:31:00

Голова Вірменської громади Чернігівської області Самвел Мовсесян розповість про братні стосунки вірменського та українського народів

01.07.2014   15:00Агенцiя

1 липня, о 15.00, у КМЦ «Інтермеццо» (Чернігів, вул. Шевченка, 9) відбудеться прес-конференція голови вірменської общини Чернігівської області Самвела Мовсесяна та радника секретаря РНБО Олександра Ясенчука.
Під час прес-конференції Самвел Генріхович розповість про допомогу вірменською громадою Збройним силам України, життя вірмен у сучасній Україні, про багатовікову дружбу двох народів вірмен та українців та провокації з боку третіх сил.
Довідка: у літописах зазначено, що київські князі активно залучали вірменських воїнів для захисту східних кордонів власної держави від кочівників. «Києво-Печерський Патерик» згадує вірменського лікаря, який лікував Володимира Мономаха.
Чисельність вірменів в Україні зросла протягом XII–XV століть в результаті міграції вірмени які рятувалися від монгольської навали. Невеликі вірменські громади були засновані в центральній Україні, включаючи Київ, і західних регіонах — Поділлі та Галичині.
У 1267 році Львів став центром вірменської єпархії.
В окремих містах України був вірменський суд, на чолі якого стояв вірменський війт (представник адміністративної влади).
Нині в україні проживає близько 500 тисяч вірмен, написав у мережі міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков, який каже про себе «Я українць, і я вірменин».
Позаминулого тижня, невідомі поширили по Чернігову листівки, нібито-від «Правого Сектору» у яких поширили неправдиві відомості про те, що серед «боевиков есть чеченцы и армяне».
«Правий сектор» спростовував інформацію, що є автором цих листівок. В ті ж дні у Чернігові невідомі поширювали газету терористів «Новороссия».
Контакти: Олександр Ясенчук (063) 236-18-03

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини