Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:26

Чернігів: Експерти пропонують "реанімаційний пакет реформ" для виходу з кризи

28.05.2014   13:00Агенцiя

28 травня у Чернігові за підтримки ГО "МАРТ" відбудеться презентація та фахове обговорення нагальних реформ для країни, ініційоване громадсько-експертною ініціативою "Реанімаційний Пакет Реформ" (http://platforma-reform.org/).
 
Серія зустрічей у регіонах країни має на меті  досягнення нового суспільного консенсусу: це спроба домовитися про те, як суспільство може вирішувати політичну та економічну кризу шляхом реформ, що повинні бути прийняті Парламентом, схвалені елітами по всій країні та імплементовані Урядом.
 
Результатом зустрічей стане домовленість між елітами - політичними, бізнесовими та громадянським суспільством - про пріоритетні реформи, механізми включення еліт до просування законів, що мають вирішити проблеми Півдня та Сходу.
 
Під час зустрічі експерти та гості спілкуватимуться на теми:
-    "Нагальні реформи для України: чого ми досягли і що попереду?" - за участі співкоординатора РПР Ганни ГОПКО;
-    "Реформа публічної адміністрації" - за участі менеджера групи з розробки адміністративної реформи РПР Миколи ВИГОВСЬКОГО;
-    "Дерегуляція підприємництва та податкова реформа" - за участі експерта з питань податкової реформи Олега МАЦЕХА;
-    "Свобода слова, зміни у доступі до публічної інформації та нові вимоги до прозорості органів влади" за участі журналістки та громадської активістки Наталі СОКОЛЕНКО;
-    "Медіа-реформа" та "Прорість виборчих і партійних фінансів" за участі активіста Руху ЧЕСНО Вадима МІСЬКОГО;

Зустріч відбудеться у середу, 28 травня, об 13:00 в Чернігівському юридичному коледжі (зараз 8 корпус Чернігівського національного технологічного університету) за адресою вул. 50 років ВЛКСМ, 1а.

Додаткова інформація щодо заходу - за тел. 066-569-2098, Вадим Міський та 093-899-80-52, Геннадій Висоцький.
 
Для спільного обговорення цих нагальних питань ми раді запро-сити депутатів обласної та міської рад, державних службовців, представників політичних партій, громадських організацій, бізнесу та засобів масової інформації.
 
Реанімаційний пакет реформ -  ініціатива, що об'єднала понад 150 експертів із громадських організацій, аналітичних центрів та бізнесу задля просування невідкладних реформ. Започаткований у лютому 2014 року, Реанімаційний Пакет Реформ виробив бачення цих реформ та працює над прийняттям їх у Парламенті, імплементацією в Уряді, а також проводить роз'яснювальну діяльність для суспільства. Наразі ухвалені вже декілька законопроектів з пакету РПР, зокрема Закон про доступ до публічної інформації, Закон про державні закупівлі, Закон про відновлення довіри до судової системи (Люстрацію суддів), Закон про суспільне мовлення та інші.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини