Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:06:04

Сватання на Гончарівці

15.03.2014   18:00Агенцiя

«Сватання на Гончарівці» –  одна з кращих художньо довершених побутових п’єс в українській класичній драматургії. З усіх комедій Г. Квітки-Основ’яненка найбільшу популярність і довговічність сценічного життя має саме ця, написана ним у 1836 році.
В чому ж полягає чарівність і неординарність цієї п’єси? Перш за все, в глибокій народності, в іскристому гуморі, яким наділені головні персонажі твору. Ці яскраві типажі, створені на фольклорній основі, ніби взяті з самого життя (ну хто ж не чув про дурного Стецька?) до цього часу живуть в народі, а тема палкого кохання і боротьби за своє щастя молодих людей завжди була і буде актуальною. До того ж, актуальною на всі часи залишається думка автора про владу грошей, яку він узагальнив і вложив ці слова в уста молодого коваля Олексія: «З грішми хоч і лежень, а кажуть – трудящий, з грішми навіть дурня, невігласа почитають і шанують більше, ніж доброго, розумного і роботящого, з грішми можна байдикувати і обдирати інших, а йому ще й кланяються…» Мудрі і золоті слова!

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України Віра Тимченко;
Диригент – заслужений діяч мистецтв України Анатолій Ткачук;
Художник – Олександр Симоненко;
Балетмейстер – Ольга Шпаковська;
Хормейстер – заслужений працівник культури України Микола Борщ;
Концертмейстер – Тетяна Ковинцева

Дійові особи у виставі та артисти-виконавці ролей:

Прокіп - Анатолій Ковальський, Микола Мироненко
Одарка - заслужена артистка України Антоніна Баглій, Олена Бондаренко,
Уляна - Вікторія Велика
Олексій    - Владислав Лещенко, Альберт Лукашов
Кандзюба - Петро Дехтяренко
Стецько - Микола Лемешко, Сергій Носенок
Скорик - Едуард Брагіда, Валентин Корінь
Тиміш - заслужений артист України Петро Мороз
Масові сцени - артисти драми та артисти балету

Прем’єра вистави відбулася 25 червня 2008 року.

Місце проведення: Чернігівський  обласний академічний український музично–драматичний  театр імені  Т. Г. Шевченка
Для довідок: (0462) 699-360 (каса)
e-mail: meamp@ukr.net

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.