Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:40:22

Відкриття виставки живопису, скульптури та графіки "Не вмирає душа наша, Не вмирає воля"

07.03.2014   12:00Агенцiя

7 березня о 12-00 в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана з нагоди 200-річчя від Дня народження Т.Г.Шевченка відбудеться відкриття виставки живопису, скульптури та графіки «Не вмирає душа наша, Не вмирає воля».
Виставка репрезентує оригінальні офорти Тараса Шевченка «Судня рада» та «Старости», художні твори його сучасників та послідовників – Костянтина Трутовського, Василя Штернберга, Андрія Маркевича, Конона Юшкевича-Стаховського, Аполлона Мокрицького. А також відомих сучасних митців – Феодосія Гуменюка, Петра Басанця, Григорія Васягіна, чернігівців Володимира Ємця та Анатолія Шкурка. Відвідувачі зможуть ознайомитися зі скульптурними роботами, виконаними у техніках шамоту, дереворізьблення, мідьогальваніки.
Вперше експонуються твори художників Володимира Мацка «Седнівська церква», Василя Мешкова «Ревель», Василя Лопати «Останній промінь» та ін.
Загалом, на виставці предствлено близько 50-ти експонатів, датованих 1839-2007 роками.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини