Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:59:38

Форум "Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад"

13.09.2013   10:00Агенцiя

13-14 вересня у Чернігові, у приміщенні готелю «Профспілковий» (вул. Шевченка, 105–а), відбудеться грандіозна подія, яка стане віхою багаторічної діяльності мережі «Громадські ініціативи України» – Всеукраїнський форум «Від ідеї до успіху: місцеві ініціативи змінюють життя українських громад».

Особливістю Форуму є акцент на тих активностях, які відбуваються безпосередньо у місцевих громадах, прямо впливаючи на життя людей. У рамках Форуму відбудуться представлення та обговорення найкращого досвіду громадської активності на місцевому рівні, а також майстер-класи, презентації, дискусії і живе спілкування успішних громадських активістів з усієї України.

 Місцем проведення Форуму не випадково був обраний Чернігів. Адже, за переконанням ініціаторів, громадська активність має ставати ближчою до місцевих громад. Певною специфікою розвитку громадського життя України стала концентрація на загальних напрямках, розробці загальних стратегій та концепцій на центральному рівні, що, безперечно, дуже важливо, але не менш важливою є безпосередня, щоденна і кропітка робота з конкретними проблемами «в полі». Саме цю прогалину покликаний заповнити Форум.

Однією з «родзинок» Форуму стане відзначення та нагородження найкращих громадських ініціатив у різних сферах, починаючи від екології і волонтерства до культури та благодійності - загалом відзначено буде вісім ініціатив.

У рамках Форуму відбудуться виступи представників міжнародних та донорських організацій, але найважливіше, що на ньому поділяться практичним досвідом свого успіху представники пересічних НУО України із невеликих населених пунктів України.

Як відзначив координатор мережі «Громадські ініціативи України» Юрій Степанець: «Ми сподіваємося, що Форум допоможе привернути увагу, у тому числі донорських організацій, до здобутків та потреб тих організацій, які щодня працюють у місцевих громадах. Для рекламування своєї роботи, тим більше на національному рівні, у них, як правило, не вистачає можливості, адже вони зосереджуються на безпосередній діяльності. Також переконані, що Форум стане джерелом натхнення і нових ідей, нових партнерств та успішних ініціатив для його учасників».

Запрошуємо представників національних та місцевих засобів масової інформації, Інтернет-ЗМІ та громадських журналістів взяти участь у цьому непересічному заході національного масштабу.

Початок реєстрації учасників Форуму 13 вересня о 9.30, «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області (м. Чернігів, вул. Шевченка, 105–а).

 

Контакти:

Юрій Степанець, тел. 0679607264, vinmonp@gmail.com

Руслана Стасюк, тел. 050 140 53 16, 096 464 88 33, ruslana.stasiuk@gmail.com

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.