Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:24:07

Презентація путівника: Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина

05.03.2013   12:00Агенцiя

5 березня о 12-й годині у  Чернігівському історичному музеї  ім. В.В. Тарновського відбудеться презентація нового видання: Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина: путівник /Авт. тексту С. Лаєвський, Л. Линюк, С. Половнікова, Н. Самохіна. – К.: Богдана, 2012. – 276 с.: іл.
Путівник  “Шляхами Тараса Шевченка. Чернігівщина”  підготовлений Чернігівським історичним музеєм ім. В.В. Тарновського і київським видавництвом “Богдана”. Він вийшов у рамках підготовки до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка і започаткував серію путівників “Шляхами Тараса Шевченка”. З огляду на величезний внесок в увічнення пам’яті українського генія, зроблений Василем Васильовичем Тарновським, видання також є даниною шани меценатові, 175-річчя від дня народження якого святкуватимемо 1 квітня 2013 року.
Путівник містить інформацію про  міста і села Чернігівської області  та населені пункти, що на момент відвідання їх Тарасом Шевченком, перебували у  складі Чернігівської губернії, про  чернігівців, які стали щирими друзями  Кобзаря та прототипами його героїв. Для написання нарисів використані щоденникові записи, нотатки, листи, твори Т. Шевченка, спогади його знайомих та очевидців подій. Подані відомості про пам’ятки історії та монументального мистецтва на Чернігівщині, пов’язані з життям та перебуванням Т. Шевченка; про чернігівців – лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка. Видання проілюстроване понад 1000 світлин. Як науково-популярне видання книжка має іменний покажчик, а як путівник – ще й поради для подорожуючих. На додаток – подані спогади про Тараса Шевченка, використані у тексті фрагментарно, або й не використані взагалі.
Путівник видано на замовлення Державного комітету телебачення і  радіомовлення України за програмою  “Українська книга 2012 року”. Наклад розповсюджений по державних і комунальних бібліотеках України.

 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.