Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:28:47

Виставка “Академія мистецтв: на шляху до 100-річчя”

08.02.2013   14:00Агенцiя

У двох виставкових залах Національного архітектурно-історичного заповідника “Чернігів стародавній” (у приміщенні Колегіуму на Валу) 8 лютого о 14.00 відкривається унікальна експозиція творів викладачів Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури – провідного вітчизняного вищого навчального закладу в галузі художньої та архітектурної освіти, що має академічний напрямок, а також альма-матер більшості українських художників і теоретиків мистецтва. Виставка присвячена 100-річному ювілею академії, заснованої 18 грудня 1917 року.
В експозиції представлено понад 55 творів викладачів національної академії – роботи відомих українських художників (в основному професорів і викладачів академії майже за весь час її існування) і кращі зразки академічного живопису з 1920-х років до нашого часу.
До експозиції увійшли твори на релігійну тематику та класичний іконопис викладачів академії, створені протягом останніх 20 років. Представлені живописні полотна заявили про високий сучасний рівень майстерності, досвід педагогів і перші здобутки студентів.
У творах викладачів академії інтерпретуються кращі традиції школи вітчизняного релігійного мистецтва, відчувається святість, притаманна українському народу.
Ви маєте змогу побачити все різноманіття сучасного сакрального образотворчого мистецтва, глибше зрозуміти минуле і переосмислити його в майбутньому. Таким чином, на прикладі, в основному, дипломних робіт вихованців майстерні монументального живопису і храмової культури професора Миколи Стороженка відвідувачі ознайомляться із зразками сучасного сакрального образотворчого мистецтва.
Поряд із класичним іконописом та композиціями на історико-релігійну тематику в експозиції представлені і твори в жанрі пейзажу та натюрморту.
Презентують виставку 8 лютого у Чернігові ректор академії, професор, Президент Національної академії мистецтв України, народний художник України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Андрій Чебикін, а також проректор з наукової роботи, доцент, кандидат мистецтвознавства Остап Ковальчук. Планується приїзд і професора Олександра Федорука. Доктор мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, заслужений діяч культури Польщі Олександр Костянтинович Федорук виховав 12 кандидатів мистецтвознавства.

“Чернігів стародавній”

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини