Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 28 квітня, 14:26:06

Адмінсервіс «Ветеран»: не просто внести до переліку, а якісно надавати послуги

17.01.2024   09:06Агенцiя

Проєкт «Адмінсервіс «Ветеран», розроблений Міністерством у справах ветеранів України, спрямований на спрощення механізмів надання адміністративних послуг ветеранам, членам їхніх сімей, а також родинам загиблих військовослужбовців.


Практичні аспекти його реалізації в області обговорили сьогодні на нараді за участі директора Департаменту соціального захисту Міністерства у справах ветеранів України Руслана Приходька, представників РВА та ЦНАПів. Головував - заступник голови ОДА Іван Ващенко.

    «Нині ветерани здебільшого перебувають в зоні проведення бойових дій. Небагато їх демобілізовано з початку повномасштабного вторгнення. Проте, вони мають почувати себе максимально захищеними. Нам потрібно вже зараз готуватися зустрічати своїх після перемоги. Вони мають отримати увесь спектр гарантій і послуг, передбачених державою», – наголосив Іван Ващенко.

У межах реалізації проєкту «Адмінсервіс «Ветеран» передбачається запровадити надання всіх необхідних послуг ветеранам війни на базі ЦНАПів за принципом «єдиного вікна». Ключове завдання – зменшити кількість відвідувань державних органів і установ. ЦНАП має стати єдиним фронт-офісом надання ветеранам війни всього спектру послуг.

При цьому повинні бути реалізовані всі передбачені законом для ветеранів можливості такі, як право першочергового обслуговування, інклюзивність, доступність, ефективність.

Важливо сфокусувати увагу і діяльність всіх органів і суб’єктів надання послуг для цієї категорії на питаннях відновлення фізичного та ментального здоров’я, освіти та подальшої зайнятості.

    «Ми працюємо над запровадженням системи переходу від військової служби до цивільного життя, яка включатиме багато компонентів. Ключові з них: питання соціального захисту, встановлення статусів, отримання пільг, державних гарантій, виплат тощо. Для цього потрібна синергія комплексу заходів з боку держави та органів місцевого самоврядування», – зазначив Руслан Приходько. – «Найголовніше, аби ветеран став активним та самореалізованим членом суспільства».

Також до участі в нараді долучились представниці Рівненської міської ради та обласної державної адміністрації, які  розповіли про досвід реалізації проєкту «Адмінсервіс «Ветеран» у своєму регіоні.

До слова, на Рівненщині «Вікно ветерана» уже впроваджено у всіх громадах.

    «Наразі у 49 ЦНАПах області можуть надавати до 19 послуг для ветеранів та їх родин. Ще 7 – планують вносити відповідні зміни до відповідного переліку. Принагідно, дякую Ніжинській міській раді, яка оперативно відреагувала на таку необхідність. Втім, наше завдання не просто внести послуги до переліку, а якісно їх надавати. Більше того, тут навіть не стільки про послугу, як про увагу та повагу. І тут, з власного досвіду, є над чим працювати», –  підсумував Іван Ващенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.