Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:30:58

Одинадцять вагонів з допомогою повернуті із Ніжина для укомплектування

15.05.2022   13:24Агенцiя

Пакунки було відправлено до відправника для повного укомплектування за дорученням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса.

У рамках Державної програми продовольчої підтримки регіонів громади Ніжинського району отримали 106 тисяч 344 пакунки. Розподіл пакунків між мешканцями громади здійснюють виключно органи місцевого самоврядування, тобто міські, селищні та сільські ради, а також старостати.
У залежності від організацій, які формували пакунки –  набори продовольчої допомоги можуть різнитись вмістом і кількістю асортименту. Нагадаємо, що допомога надходить з Рівненської та Дніпропетровської областей.

Ніжинська районна військова адміністрація розподіляє продовольчу допомогу відповідно до сформованих і наданих громадами потреб, у першу чергу розглядається своєчасність та бажання щодо отримання даної допомоги та терміновості її розподілу між мешканцями громад.

Громади, які перебували в окупації  (Новобасанська та Макіївська) отримали 100% пакунків, Дмитрівська - 80%;
67% - Вертіївська, Талалаївська;
65% - Борзнянська;
60% - Комарівська, Носівська;
58% - Бобровицька;
56% - Крутівська, Плисківська;
48% - Мринська;
41% - Батуринська, Лосинівська;
31% - Ніжинська;
24% - Бахмацька, Височанська.
На завтра, 14 травня 2022 року, запланована чергова видача допомоги територіальним громадам. Але, оскільки, деякі громади не мають можливості отримати продовольчу допомогу в суботу, то наявні пакунки будуть розподілені відповідно до потреб між Талалаївською, Бобровицькою, Бахмацькою та Височанською громадами.
На превеликий жаль, організація роботи в громадах потребує покращення. У разі виявлення фактів навмисного перешкоджання забезпеченню мешканців громад державною допомогою –  відповідальні особи будуть притягнуті до персональної відповідальності.
У разі виникнення запитань пов’язаних з тим, хто отримає або чому не отримали допомогу, ви можете звертатися до своєї міської, селищної, сільської ради або старостату, і вони не оминуть вас увагою.

Останні новини Чернігівщини

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини